Transportatorii rutieri de persoane ameninţă cu greve şi proteste

Transportatorii rutieri de persoane vor sista activitatea vineri, între orele 14:00 şi 14:15, solicitând Guvernului prelungirea autorizaţiilor de trasee şi compensarea datoriilor pe care statul le înregistrează faţă de operatori, în caz contrar urmând să protesteze şi în Capitală.

26 afișări
Imaginea articolului Transportatorii rutieri de persoane ameninţă cu greve şi proteste

Transportatorii rutieri de persoane ameninţă cu greve şi proteste (Imagine: Razvan_Chirita/Mediafax Foto)

Acţiunea va consta în oprirea, pentru 15 minute, a întregii activităţi, atât în autobaze, autogări, cât şi pe traseu.

"Transportatorii rutieri de persoane din FORT sunt extrem de îngrijoraţi de fenomenul de naţionalizare care începe să învăluie România, în condiţiile în care consiliile locale şi judeţene sfidează absolut orice regulă, aplicând «măsuri de tip stat în stat» şi subjugând afaceri care se derulează de 20 de ani şi care ajung astfel la mâna «baronilor» locali şi judeţeni", se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Rutieri de Transport (FORT) remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit FORT, acţiunea de vineri reprezintă "un ultim avertisment adresat guvernului" pentru ca apoi să recurgă la ample proteste în Capitală "cu sau fără autorizaţie de la primărie", în cazul în care revendicările nu vor fi rezolvate.

FORT reprezintă peste 70% din firmele cu profil de autogări din Romania, şi 80% din transportatorii rutieri de persoane în trafic judeţean şi interjudeţean.

"FORT acordă termen de o săptămână guvernului să ia o decizie în acest sens, iar în cazul continuării tergiversării lucrurilor o ţară întreagă trebuie să se aştepte să rămână «pe jos», nemaiavând alternativă de transport rutier, iar Bucureştiul va fi invadat de microbuze şi autocare", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii federaţiei au semnat la finele lunii ianuarie un protocol cu ministrul Transporturilor Radu Berceanu, care prevede printre altele prelungirea valabilităţii licenţelor de trasee judeţene şi interjudeţene şi compensarea datoriilor pe care operatorii de transport le înregistrează faţă de bugetul central, cu sumele pe care le au de încasat de la stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici