Transportatorii vor să protesteze în Bucureşti la începutul lunii septembrie

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) vrea să organizeze la începutul lunii septembrie acţiuni de protest în Bucureşti, nemultumită, printre altele, de "starea dezastruoasă" a infrastructurii rutiere şi de neplata datoriilor statului către operatorii de transport persoane.

26 afișări
Imaginea articolului Transportatorii vor să protesteze în Bucureşti la începutul lunii septembrie

Transportatorii vor să protesteze în Bucureşti la începutul lunii septembrie (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

Alte nemulţumiri ale transportatorilor vizează "amânarea nejustificată" a măsurilor privind compensarea directă a datoriilor înregistrate de stat către firme cu cele datorate de acestea statului, controlul în trafic efectuat de trei organisme de control care "abuzează transportatorii" şi neaplicarea măsurilor concrete cu privire la depăşirea greutăţii la transportul mărfurilor pe drumurile publice, se arată într-un comunicat al FORT.

Totodată, federaţia denunţă "bâlbâiala" Ministerului de Interne în ceea ce priveşte prelungirea valabilităţii programelor de transport judeţean şi neaplicarea rapidă şi eficientă a măsurilor care privesc eliminarea concurenţei neloiale şi a fenomenului de fraudă fiscală din transporturile rutiere.

"Transportatorii constată o lipsă de corelare între măsurile discutate şi agreate cu Ministerul Transporturilor şi celelalte ministere care au legătură cu acest domeniu de activitate, respectiv Ministerul de Interne şi Ministerul de Finanţe", conform comunicatului.

Potrivit federaţiei, în perioada septembrie 2008-iunie 2010, peste 40% dintre operatorii de transport şi-au închis activitatea sau au intrat în insolvenţă.

"Activitatea de transport este în general perturbată de fenomene de corupţie ale autorităţilor, fiind privită de ani de zile doar ca o activitate prin care statul trebuie să-şi asigure cu orice preţ cât mai multe venituri", se afirmă în comunicat.

FORT este o organizaţie patronală care reuneşte operatori de transport marfă şi călători şi este reprezentată în 14 oraşe din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici