Transportul în comun din Oradea, blocat şi miercuri din cauza grevei OTL. Întregul oraş, PARALIZAT

Transportul public este blocat şi miercuri în municipiul Oradea, pentru a doua zi consecutiv, după ce negocierile privind majorarea salariilor şoferilor de autobuze şi vatmanilor de tramvaie au eşuat. Compania de transport pierde zilnic peste 200.000 lei din cauza grevei.

955 afișări
Imaginea articolului Transportul în comun din Oradea, blocat şi miercuri din cauza grevei OTL. Întregul oraş, PARALIZAT

Transportul în comun din Oradea, blocat şi miercuri din cauza grevei OTL

Directorul OTL, Mircea Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că va depune în cursul dimineţii o solicitare la Tribunalul Bihor pentru declararea ilegală a protestului.

”Continuă protestul spontan al angajaţilor OTL, şoferii de autobuze şi vatmanii de tramvaie refuzând pentru a doua zi consecutiv să iasă dimineaţă în cursă. Am negociat marţi toată ziua, fără rezultat. Prejudiciul calculat pe zi al protestului se ridică la 210.000 de lei, pe care vom încerca să îl recuperăm prin instanţă. Miercuri dimineaţă vom depune la Tribunalul Bihor solicitarea prin care instanţa să declare ilegal protestul, pentru a se relua circulaţia transportului în comun în Oradea”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, şoferii şi vatmanii OTL sunt adunaţi, miercuri dimineaţă, la intrarea în sediul instituţiei.

Pop declara, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că protestatarii au cerut iniţial o majorare a salariului de bază de la 2.016 lei la 3.000 de lei, iar în timpul negocierilor au solicitat un salariu de 3.500 de lei. Compania a oferit o majorare a salariului de la 2.016 de lei la 2.269 de lei, salariu de încadrare, de la 1 ianuarie 2018, plus bonuri de masă de 15 lei de la 1 februarie 2018, dar angajaţii au refuzat.

OTL are în total 260 de şoferi şi vatmani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici