Transportul în comun în Capitală: O linie de autobuz suspendată, 7 cu trasee mai scurte. Care sunt modificările în rutele RATB

O linie de autobuz a fost suspendată, o alta are un traseu mai lung, iar şapte au capătul înainte de terminale, a declarat, vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

1382 afișări
Imaginea articolului Transportul în comun în Capitală: O linie de autobuz suspendată, 7 cu trasee mai scurte. Care sunt modificările în rutele RATB

Transportul în comun în Capitală: O linie de autobuz suspendată, 7 cu trasee mai scurte. Care sunt modificările în rutele RATB (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Linia de autobuz 223, care face legătura între Şoseaua de Centură - Glina şi CET Sud a fost suspendată, a precizat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Autobuzele liniei 261 circulă pe un traseu prelungit, de la Complexul Comercial Băneasa până la Pasajul Băneasa. Autobuzele liniei 106, care ar fi trebuit să ajungă până la cartierul Roşu, întorc la staţia Master, autobuzele 137, 421 şi 236 întorc la Liceul Auto, cele de pe linia 162, care ar fi trebuit să ajungă până la magazinele 16 Februarie, întorc la cartierul 16 Februarie. De asemenea, autobuzele liniei 125 întorc la Romprim, iar cele de pe linia 302 întorc pe Şoseaua Alexandriei, cu o staţie înainte de terminalul de la cartierul Fortuna.

Brânduşa Raeceanu a precizat că în timpul nopţii de joi spre vineri angajaţii RATB au acţionat cu utilaje de deszăpezire pentru curăţarea liniilor de tramvai, la această oră nefiind semnalate incidente.

Angajaţii RATB au continuat, joi noapte, curăţarea zăpezii şi de pe refugiile de tramvai.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, vineri dimineaţă, la comandamentul de iarnă, că joi noapte operatorii de deszăpezire au acţionat continuu cu 250 de utilaje.

Potrivit situaţiei prezentate în comandament, vineri dimineaţă pe majoritatea străzilor principale circulaţia rutieră se desfăşura în condiţii bune, marea parte a acestora fiind "la negru".

Corpul de control a constatat probleme în Sectorul 6, unde, deşi utilajele au acţionat permanent, pe unele străzi materialul antiderapant nu a pătruns stratul de gheaţă format noaptea trecută.

Primarul general a cerut operatorilor de deszăpezire să intevină în continuare pe străzile laterale şi pe cele de legătură cu bulevardele, precum şi în zona trotuarelor, iar după ora 13.00, când temperaturile încep să scada, să împrăştie materiale antiderapante.

Sorin Oprescu a spus că au fost degajate de zăpadă căile de acces în grădiniţe, şcoli şi spitale, cerând operatorilor curăţarea nămeţilor pentru a nu se mai înregistra internări de persoane cu fracturi şi luxaţii.

Potrivit primarului Oprescu, peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanţă s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, fiind internate peste 180 de persoane cu fracturi sau luxaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici