Transportul public a fost interzis în Iaşi. Există şi câteva excepţii

Primarul Iaşului a decis interzicerea folosirii transportului public, măsura urmînd a intra în vigoare de miercuri. Decizia are şi câteva excepţii, informează corespondentul MEDIAFAX.

1804 afișări
Imaginea articolului Transportul public a fost interzis în Iaşi. Există şi câteva excepţii

Transportul public a fost interzis în Iaşi. Există şi câteva excepţii

Decizia a fost luată în şedinta Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de marţi.

“Începând cu data de 25 martie se interzice utilizarea transportului public de călători pe toate traseele din Municipiul Iaşi şi zona exterioară acestuia, aflat în administrarea şi exploatarea S.C. Compania de Transport Public Iaşi S.A.”, au anunţat reprezentanţii primăriei Iaşi într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei care vor putea totuşi circula cu mijloacele de transport în comun sunt cadrele medicale şi cele nemedicale şi din sistemul public şi cel privat, angajaţii farmaciilor şi angajaţii fabricilor de medicamente din Municipiul Iaşi, angajaţii MAI, MApN şi cei ai Poliţiei Locale, asistenţii sociali şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap, poştaşii, dar şi pacienţii cronici care trebuie să ajungă la cabinetele medicale pentru consultaţii. Alte persoane care se vor putea urca în tramvaie şi autobuze sunt cei care monitorizează persoanele aflate în autoizolare sau persoanele peste 65 de ani sau voluntarii.

“Accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimaţiei de serviciu sau a unei adeverinţe eliberate de angajatorii enumeraţi mai sus, care să ateste calitatea de angajat”, mai precizează reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Companiile din Iaşi care încă lucrează vor putea avea curse speciale, iar toţi cei care vor folosi mijloacele de transport în comun vor trebui să poarte mască de protecţie şi mănuşi. Chiar şi aşa, numărul celor care vor putea urca în tramvaie şi autobuze nu trebuie să depăşească numărul locurilor pe scaune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici