Transportul public gratuit pentru elevi în Bucureşti: Propunerea Primăriei Capitalei, discutată astăzi

Elevii din Bucureşti cu vârsta de până la 18 ani ar putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale STB (fostă RATB), potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei ce va fi discutat miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

1641 afișări
Imaginea articolului Transportul public gratuit pentru elevi în Bucureşti: Propunerea Primăriei Capitalei, discutată astăzi

Transportul public gratuit pentru elevi în Bucureşti: Propunerea Primăriei Capitalei, discutată astăzi

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţămîntul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul care va fi discutat miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În proiect, Primăria Municipiului Bucureşti a ţinut să sublinieze că desfăşoară o activitate susţinută pentru a sprijini prin toate formele legale îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară activitatea de învăţământ în Municipiului Bucureşti, inclusiv atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafaţă şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal.

„Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu trebuie să beneficieze de accesul liber la unităţile şcolare în care activează. Primăria Municipiului Bucureşti şi operatorul propriu de transport au înregistrat de-a lungul anilor solicitări din partea cetăţenilor bucureşteni, cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani. (...) Totuşi, un beneficiu acordat prin reglementări legale, mai ales în condiţiile în care vorbim de o categorie ce nu are venituri proprii şi anume elevii, trebuie promovat şi facilitat”, se mai arată în document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici