Traseele montane din Masivul Bucegi se închid începând din acest weekend

Traseele montane din Masivul Bucegi se închid începând din acest weekend şi până în luna mai, salvamontiştii sfătuindu-i pe turişti să nu urce pe munte întrucât este ceaţă, vizibilitatea este redusă, iar potecile sunt acoperite cu gheaţă.

112 afișări
Imaginea articolului Traseele montane din Masivul Bucegi se închid începând din acest weekend

Traseele montane din Masivul Bucegi se închid începând din acest weekend (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, traseele montane din Masivul Bucegi se închid începând de vineri, urmând să fie redeschise turiştilor la 1 mai, la fel ca în fiecare an.

Astfel, la intrarea pe trasee vor fi amplasate panouri prin care turiştii vor fi avertizaţi asupra pericolelor urcării pe munte în această perioadă.

În anii precedenţi, traseele montane se închideau de la 1 noiembrie, însă anul acesta turiştii au putut urca pe munte în siguranţă.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu urce în Bucegi, întrucât weekend-ul acesta pe munte este ceaţă, vizibilitatea este redusă, iar traseele sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă îngheţată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici