Trataţi ca nişte sclavi în Covasna: Muncitori zilieri, exploataţi şi umiliţi de proprietarul unei ferme

Poliţiştii au declanşat o anchetă în cazul a 25 de vasluieni, între care şi opt minori, din localitatea Slobozia, judeţul Vaslui, care reclamă faptul că au fost exploataţi prin muncă şi umiliţi de către proprietarul unei ferme din satul Zăbala, judeţul Covasna.

567 afișări
Imaginea articolului Trataţi ca nişte sclavi în Covasna:  Muncitori zilieri, exploataţi şi umiliţi de proprietarul unei ferme

Trataţi ca nişte sclavi în Covasna: Muncitori zilieri, exploataţi şi umiliţi de proprietarul unei ferme (Imagine: Doru Colgiu/Arhiva Mediafax foto)

Potrivit plângerii depuse la Poliţie, cei 25 de vasluieni au fost trataţi ca nişte sclavi şi obligaţi să muncească, sub ameninţarea bătăii, pe un ogor din localitatea covăsneană Zăbala, la scos cartofi din pământ, în toamna acestui an.

În aceeaşi sesizare, oamenii susţin că, pe perioada a 17 zile cât au fost ţinuţi cu forţa în acea fermă agricolă, au fost înfometaţi şi au avut program de lucru de dimineaţă până seara, sub arşiţa soarelui, fără nicio pauză de odihnă. Mai mult decât atât, se arată în plângere, cei 25 de vasluieni erau obligaţi să muncească doar în genunchi şi cu mâinile goale, iar noaptea erau culcaţi în subsolul unui grajd, pe nişte saci cu paie.

După mai bine de două săptămâni în care au fost supuşi la acest tratament, vasluienii au fost duşi cu o maşină de transport cartofi până în Gara Oneşti, iar apoi au fost abandonaţi, fără ca vreunul dintre ei să primească banii promişi iniţial pentru munca prestată.

"Pentru a clarifica cele sesizate în plângere, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui au audiat, până în prezent, 22 din cele 25 de persoane semnatare ale petiţiei, printre care şi opt minori. În sesizare sunt expuse condiţiile improprii în care au locuit şi muncit, timp de 17 zile, în localitatea Zăbala, judeţul Covasna. Deocamdată, nu a fost făcută încadrarea juridică a faptei, urmând ca acest aspect să se stabilească la finalizarea cercetărilor", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, odată cu finalizarea audierilor celor 25 de persoane urmează să se facă cercetări la ferma indicată de cei care au depus reclamaţia la Poliţia Judeţeană Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici