Trecutul mafiotului Matteo Messina Denaro, şeful Cosa Nostra, arestat azi: sute de crime şi autorităţi fentate zeci de ani

Şeful Mafiei a fost arestat în timp ce se afla la clinica Maddalena din Palermo „pentru a fi supus unor terapii clinice”.

2134 afișări
Imaginea articolului Trecutul mafiotului Matteo Messina Denaro, şeful Cosa Nostra, arestat azi: sute de crime şi autorităţi fentate zeci de ani

După 30 de ani de fugă, Matteo Messina Denaro a fost arestat azi (detalii, AICI) de Carabinieri del Ros, în timp ce se afla la clinica Maddalena din Palermo.

Celebrul fugar, cunoscut şi sub poreclele „U siccu” şi „Diabolik”, membru de vază al Cosa Nostra, este considerat unul dintre cei mai periculoşi şi mai căutaţi fugari din lume.

Înainte însă, s-a distrat cu poliţia italiană. Apăruse prima imagine cu Denaro într-un singur loc (detalii AICI). În alt caz, carabinierii au reţinut un turist englez, confundându-l pe cu Denaro (detalii AICI).

Denaro se pitea de autorităţi din vara anului 1993, când într-o scrisoare trimisă iubitei sale de atunci, Angela, după masacrele mafiote de la Roma, Milano şi Florenţa. „Veţi auzi despre mine. Mă vor picta ca pe un diavol, dar toate sunt minciuni”.

Crimele coordonate de Denaro: copil băgat în acid

Şeful Mafiei din Trapani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru zeci de crime, inclusiv cea a micuţului Giuseppe Di Matteo, sugrumat şi dizolvat în acid. În interceptările clanului, Denaro spunea: „A avut dreptate să dizolve copilul în acid”.

Sute de oamenii legii au fost implicaţi în arestarea lui de-a lungul anilor. Fuga lui bate recordul lui Totò Riina, alt mafiot celebru, care a scăpat de cătuşe timp de 23 de ani, dar nu o depăşeşte pe cea a lui Bernando Provenzano, care a reuşit să evite închisoarea timp de 38 de ani.

Victorie mare în Peninsulă

Autorităţile din peninsulă, printre care premierul Giorgia Meloni, prezintă arestarea ca pe o mare victorie a statului italian.

„Felicitări poliţiei, justiţiei, miilor de oameni care lucrează în fiecare zi, în tăcere, pentru a apăra justiţia”, a scris ministrul Apărării Guido Crosetto pe Twitter.

De asemenea, vicepremierul Matteo Salvini a mulţumit pentru munca forţelor de poliţie: „Superboss Matteo Messina Denaro a ajuns în cătuşe după treizeci de ani de fugă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici