Trei autospeciale pentru stins incendii, donate ISU Braşov şi Mureş de fundaţia Prinţului Charles

Trei autospeciale pentru stins incendii şi un camion cu diferite echipamente vor fi donate de către Fundaţia "Mihai Eminescu Trust" patronată de Prinţul Charles inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Braşov şi Mureş.

285 afișări
Imaginea articolului Trei autospeciale pentru stins incendii, donate ISU Braşov şi Mureş de fundaţia Prinţului Charles

Trei autospeciale pentru stins incendii, donate ISU Braşov şi Mureş de fundaţia Prinţului Charles (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei" al Judeţului Braşov va primi o autospecială pentru stins incendii, iar două autospeciale de stins incendii şi un camion cu diferite echipamente vor ajunge la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al Judeţului Mureş.

Potrivit unui comunciat al ISU Braşov, autospeciala care va intra în dotarea instituţiei este de tip "Dennis Rapier", fabricată în anul 2000, cu o capacitate de 1.800 de litri de apă, aflată în stare perfectă de funcţionare.

Autospeciala va fi repartizată Detaşamentului de Pompieri Făgăraş cu scopul de a acţiona în zona de competenţă din care face parte şi satul Viscri, unde Prinţul Charles are o proprietate.

De asemenea, autospecialele primite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al Judeţului Mureş vor avea acelaşi scop, având în vedere că Detaşamentul de Pompieri Sighişoara intervine, în baza protocolului de colaborare existent între cele două inspectorate, în zona de nord a judeţului Braşov.

"În perioada 16 - 20 octombrie, 11 pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş vor participa la o serie de antrenamente, având ca scop familiarizarea militarilor cu echipamentele autospecialelor şi cu conducerea acestora, în condiţiile în care au volanul pe partea dreaptă. Joi, autospecialele vor ajunge în localitatea Viscri, judeţul Braşov. De asemenea, în această localitate vor avea loc antrenamente în vederea folosirii scărilor din dotarea autospecialelor, după care acestea se vor deplasa la sediul ISU Braşov, în jurul orei 13.00", se arată în comunciatul ISU Braşov.

După terminarea acestor activităţi, autospecialele vor ajunge în municipiul Sighişoara.

Festivitatea de predare a autospecialelor şi echipamentelor va avea loc sâmbătă, începînd cu ora 12.00, în Piaţa Cetăţii din Sighişoara. La festivitate sunt aşteptate să participe oficialităţi din cele două judeţe, secretarul de stat dr. Raed Arafat, precum şi Ambasadorul Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici