Trei case, două terenuri şi cinci maşini, puse sub sechestru în dosarul de evaziune de 100 milioane de lei

Anchetatorii au reţinut o persoană şi au pus sub sechestru trei case, două terenuri, cinci maşini şi 100.000 de lei, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, în dosarul privind fapte de evaziune fiscală, prin care a fost produs un prejudiciu de peste 100 de milioane de lei.

207 afișări
Imaginea articolului Trei case, două terenuri şi cinci maşini, puse sub sechestru în dosarul de evaziune de 100 milioane de lei

Trei case, două terenuri şi cinci maşini, puse sub sechestru în dosarul de evaziune de 100 mil. lei (Imagine: HEPTA)

Poliţiştii au făcut luni opt percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune în domeniul comerţului cu electronice, echipamente electrice, jucării şi bunuri de uz casnic.

Dintre cele şapte persoane duse la audieri, una a fost reţinută de poliţiştii de la IPJ Ilfov, iar celelalte vor fi prezentate marţi procurorilor de la Parchetului Tribunalului Ilfov, cu propunere de luare a măsurii controlului judiciar, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a trei case, două terenuri, cinci autoturisme, precum şi pentru 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2012-2014, mai multe persoane ar fi importat mărfuri provenite din China, pe care, prin intermediul unor societăţi comerciale de tip "fantomă", le-ar fi valorificat pe piaţa internă, fără a le evidenţia în contabilitate şi fără a declara la organele fiscale veniturile obţinute.

Persoanele suspectate în acest caz au produs prin evaziune fiscală un prejudiciu estimat la 101.774.000 de lei, a precizat Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici