Patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles. Un bilanţ anterior anunţa trei români răniţi

Bilanţul românilor răniţi marţi în atentatele de la Bruxelles a ajuns la patru, Ministerul Afacerilor Externe precizând că încă un cetăţean român a fost identificat printre răniţi, acesta este minor şi se află în prezent internat în spital, asistat de un membru al familiei.

8098 afișări
Imaginea articolului Patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles. Un bilanţ anterior anunţa trei români răniţi

Patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles

"În continuarea informaţiilor transmise până la acest moment referitor la cetăţenii români afectaţi în atentatele de la Bruxelles, vă informăm că a fost identificat un al patrulea cetăţean român rănit. Acesta este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Anterior, MAE anunţase că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc, marţi, la Bruxelles, precizând că dintre aceştia doi se află în spital, iar unul a fost deja externat. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rămâne în legătură permanentă cu autorităţile locale şi continuă verificările.

O echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză a MAE se va deplasa miercuri, la Bruxelles, pentru a întări capacitatea de asistenţă consulară a ambasadei.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici