UPDATE: Patru decese din cauza gripei

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, luni, au fost înregistrate patru decese provocate de gripă. În decurs de 6 ore, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că au fost înregistrate succesiv mai multe decese provocate de gripă. Numărul total al persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 22.

2309 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Patru decese din cauza gripei

Deces din cauza gripei

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, luni, că o femeie în vârstă de 65 de ani din judeţul Călăraşi a murit, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi fiind nevaccinată antigripal.

Este al 22-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018 şi al patrulea anunţat luni de INSP.

Astfel, luni, a fost anunţat decesul unei femei de 63 de ani, din judeţul Arad, care avea virusul gripal de tip B, aceasta fiind nevaccinată şi având şi alte probleme de sănătate. De asemenea, un bărbat de 48 de ani, din Iaşi, a murit din cauza virusului gripal de tip A, nici acesta nu era vaccinat şi avea şi alte afecţiuni. Tot luni dimineaţa, a mai fost anunţat decesul unui bărbat de 67 de ani, din Bihor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că există trei focare de gripă la Iaşi, Cosntanţa şi Bucureşti, unde două spitale, respectiv Spitalul Clinic "Victor Babeş" şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici