Trei deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, la spital după ce s-au bătut în celulă - VIDEO

Trei deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi au ajuns, luni, la spital, cu răni grave, după ce s-au bătut în celula în care erau închişi, conducerea Penitenciarului declanşând o anchetă în acest caz.

161 afișări
Imaginea articolului Trei deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, la spital după ce s-au bătut în celulă - VIDEO

Trei deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, la spital după ce s-au bătut în celulă (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

În incidentul petrecut luni într-o celulă a Penitenciarului din Iaşi au fost implicaţi în total patru deţinuţi, în urma conflictului trei dintre aceştia necesitând îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

Potrivit conducerii penitenciarului, cei patru deţinuţi au vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani şi sunt condamnaţi la peste zece ani de închisoare fiecare, pentru infracţiuni comise cu violenţă.

"A fost un conflict spontan, care a degenerat rapid. Până să ajungă în celulă echipa de intervenţie, deţinuţii s-au lovit cu bucăţile unui pat pe care îl dezmembraseră. Unul dintre deţinuţi se rănise deja într-un geam spart şi sângera abundent. Au fost duşi cu toţii la infirmeria unităţii, însă trei dintre ei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţe", a declarat Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.

Video stirileprotv.ro

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat că deţinuţii au ajuns la spital cu multiple plăgi tăiate şi cu fracturi.

"Cei trei pacienţi au fost preluaţi rapid în UPU de către medicii de urgenţă, beneficiind de profilaxie antitetanică şi evaluare clinică imagistică şi biologică. Leziunile vor fi rezolvate în sala de operaţii. Când starea clinică o va permite, ei vor continua tratamentul în infirmeria inchisorii", a afirmat Ciuhodaru.

Conducerea Penitenciarului Iaşi a anunţat declanşarea unei anchete în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici