Trei dintre cei patru tineri acuzaţi de o dublă crimă lângă Motru, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Trei dintre cei patru tineri, între care un minor, acuzaţi că, în luna mai a anului trecut, au ucis două persoane, în apropiere de Motru, trupurile victimelor fiind găsite carbonizate într-o maşină, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel Craiova, sentinţa fiind definitivă.

2319 afișări
Imaginea articolului Trei dintre cei patru tineri acuzaţi de o dublă crimă lângă Motru, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Trei dintre cei patru tineri acuzaţi de o dublă crimă lângă Motru, condamnaţi la închisoare pe viaţă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sentinţei date vineri de magistraţii Curţii de Apel Craiova, Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce, în noiembrie anul trecut, Tribunalul Gorj decisese pedepse de 28 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei.

Atunci, sentinţa respectivă a fost contestată atât de inculpaţi, cât şi de reprezentaţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procesul fiind reluat, la sfârşitul anului, la Curtea de Apel Craiova.

Pentru cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, magistraţii craioveni au menţinut pedeapsa de 15 ani de închisoare dată de Tribunalul Gorj.

Cei patru tineri au recunoscut pe parcursul procesului că i-au ucis pe Ion Ulăreanu din Filiaşi şi pe prietena acestuia, Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. Bărbatul ucis era căsătorit şi avea o fetiţă de un an.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au mai stabilit ca inculpaţii să plătească daune morale de 100.000 de lei soţiei acestuia, suma fiind mai mică decât cea dispusă iniţial de Tribunalul Gorj, respectiv 250.000 de lei.

De asemenea, fetiţa bărbatului ucis ar urma să primească de la cei patru o rentă de 6.000 de lei, cu titlul de pensie de întreţinere, calculată de la data comiterii faptei şi până în prezent. Totodată, minora ar urma să primească o rentă lunară de 1.000 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la 26 de ani, inclusiv, în cazul în care va urma studii superioare.

Curtea de Apel Craiova a decis să menţină restul sentinţei date de Tribunalul Gorj, respectiv ca mama tineri ucise să fie despăgubită cu 200.000 de lei daune morale şi 20.000 de lei daune materiale.

Decizia instanţei gorjene este definitivă.

Cei patru tineri din Motru au fost arestaţi preventiv la sfârşitul lunii mai 2013, după ce poliţiştii au fost anunţaţi despre existenţa unei maşini incendiate pe malul unui lac din localitatea mehedinţeană Meriş, situată la trei kilometri de municipiul Motru, din judeţul Gorj, în interiorul căreia au fost găsite două cadavre incendiate aproape complet. Anchetatorii au identificat victimele, fiind vorba despre un bărbat de 28 de ani, Ion Ulăreanu, şi o fată de 19 ani, Gabriela Ileana Dumitrana.

Ion Ulăreanu şi Gabriela Ileana Dumitrana veniseră la Motru după ce cei patru inculpaţi îi chemaseră ca să cumpere droguri în valoare de 2.000 de lei. Conform declaraţiilor date pe parcursul procesului, Ulăreanu o cunoscuse pe Dumitrana de câteva zile şi o invitase cu el la Motru cu ocazia acestei deplasări.

Cei patru condamnaţi au mărturisit la proces că nu aveau bani pentru droguri şi că ar fi intrat în sevraj dacă nu consumau în acea seară, motiv pentru care au decis în mod spontan să-i ucidă pe Ulăreanu şi Dumitrana.

Astfel, conform anchetatorilor, minorul Alexandru Bogdan Drăgoi a fost cel care l-a sunat pe Ulăreanu şi a stabilit locul întâlnirii, respectiv un teren viran de la marginea oraşului, tot el fiind cel care, seara, s-a urcat în maşina bărbatului din Filiaşi pentru a-l duce spre locul stabilit.

Ceilalţi trei inculpaţi, respectiv Claudiu Florin Mînea, Dragoş Ionescu şi Mihai Dorin Bălan, au mers la locul întâlnirii luând cu ei o cheie franceză, o cheie metalică fixă şi un picior de scaun din lemn.

Conform rechizitoriului, pe drumul spre locul de întâlnire, minorul Drăgoi i-a cerut lui Ulăreanu să oprească la marginea şoselei, apoi a coborât din maşină şi a mers spre liziera pădurii, unde îl aşteptau ceilalţi trei tineri, doi dintre ei plecând însă spre autoturism, unde l-au lovit pe Ulăreanu. Mihai Dorin Bălan şi Dragoş Ionescu l-au lovit pe traficantul de droguri cu o cheie metalică şi cu piciorul de la un scaun.

În acest timp, tânăra aflată în autoturism a ieşit afară şi a încercat să strige după ajutor, moment în care de ea s-a apropiat Claudiu Florin Mînea, care a lovit-o peste faţă cu pumnii şi, ulterior, cu o cheie franceză. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal colector betonat, aflat la o diferenţă de nivel de trei metri de unde, ulterior, inculpaţii s-au chinuit să o ridice pentru a o pune în portbagajul maşinii.

Cei patru inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au mărturisit că atunci când au ajuns în zona lacurilor, unde a fost descoperită a doua zi maşina incendiată cu cele două cadavre carbonizate în interior, au auzit-o pe tânăra de 19 ani gemând în portbagaj de durere, moment în care Dragoş Ionescu a ştrangulat-o pentru a o omorî.

Tinerii au vrut să arunce maşina în care se aflau cadavrele într-un lac din localitatea Meriş, judeţul Mehedinţi, la circa trei kilometri de municipiul Motru, însă autoturismul s-a împotmolit în mâl, motiv pentru care cei patru au decis apoi să îi dea foc, nu înainte de a lua câteva pliculeţe de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici