Trei dintre copiii răniţi în accidentul din Bistriţa-Năsăud sunt în stare foarte gravă/ Şoferul a ajuns la spital în comă alcoolică

Trei din copiii accidentaţi grav vineri seara, pe DN 17 în Bistriţa-Năsăud, sunt în stare foarte gravă, doi dintre ei fiind operaţi de urgenţă. Celelate trei persoane rănite se află în evaluare, cu numeroase traumatisme survenite în urma accidentului, la spital ajungând şi şoferul, un minor de 16 ani, în comă alcoolică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2700 afișări
Imaginea articolului Trei dintre copiii răniţi în accidentul din Bistriţa-Năsăud sunt în stare foarte gravă/ Şoferul a ajuns la spital în comă alcoolică

Trei dintre copiii răniţi în accidentul din Bistriţa-Năsăud sunt în stare foarte gravă/ Şoferul a ajuns la spital în comă alcoolică

Un şofer de 16 ani din localitatea Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, a provocat vineri seara trei accidente rutiere după ce a urcat la volanul unei autoutilitare aparţinând tatălui său, băut bine.Tânărul a intrat în trei grupuri de colindători care se deplasau pe marginea drumului naţional 17 şi a rănit grav şase persoane – cinci fetiţe cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani şi pe mama uneia dintre ele.

Tânărul a condus autoutilitara pe DN 17, spre Vatra Dornei mai bine de patru kilometri timp în care a provocat cele treiaccidente rutiere şi, în cele din urmă, a fost oprit de un echipaj de poliţie înainte de a provoca şi un al patrulea accident rutier.

“Un tânăr de 16 ani din localitatea Tureac s-a urcat la volanul autoutilitarei tatălui său, după ce a consumat băuturi alcoolice şi a produs mai multe accidente în localităţile Tureac şi Mureşenii Bârgăului. Din accidentele produse, trei la număr, a rezultat rănirea a şase persoane - o persoană în vârstă de 35 de ani şi cinci persoane minore cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Strarea copiiilor răniţi este foarte gravă, trei dintre fetiţele rănite fiind în comă, medicii de la Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud operându-le pe două dintre acestea în cursul nopţii. Fetiţele au ajuns la spital cu traumatisme craniene şi toracice, cu rupturi de ficat, splină şi rinichi.

La spital a ajuns şi adolescentul care aprovocat accidentul, în comă alcoolică.

“Au fost aduse la Unitatea de PrimiriUrgenţe Bistriţa, în cursul acestei nopţi, un număr de şapte victime dintr-un accident rutier. O tânără de 16 ani cu un traumatism abdominal a fost operată imediat ce a fost adusă, este intubată şi în comă, urmează să afecteze şi un computer tomograf cranian şi se va stabili în cotinuare atitudinea terapeutică.O altă fată de 14 ani cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie, suspectă de o fractură de splina este intubată şi în comă. O fată de 11 ani de asemenea intubată, cu un traumatism abdominal, în şoc hemoragic, cu ruptura de ficat şi de rinichi. Este în curs de intervenţie chirurgicală. Alte două fetiţe de 10 ani, cu traumatisme cranie ce care sunt investigate şi sub supraveghere însă nu pun probleme de supravieţuire. La spital a ajuns şi o femeie de 35 de ani cu fractură de bazin şi un băiat de 16 ani care a fost adus în comă alcoolică cu un traumatism cranio cerebral urmând să fie trimis la examinare tomografică” adeclarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, dr. Mihaiela Mastan.

Tânărul vinovat de producerea celor trei accidentea fost reţinut de poliţişti şi urmează, după externare, să ajungă în arestul poliţiei. Poliţiştii vor cere şi arestarea preventivă a adolescentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici