Trei dintre suspecţii în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, reţinuţi

Trei dintre cei patru suspecţi audiaţi de către procurori în cazul taximetristului găsit mort în portbagajul maşinii sale, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cel de-al patrulea, în vârstă de 16 ani, fiind internat pentru a fi expertizat psihiatric.

512 afișări
Imaginea articolului Trei dintre suspecţii în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, reţinuţi

Trei dintre suspecţii în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, reţinuţi

Procurorul criminalist Ioan Boţoc, de la Parchetul Tribunalului Sibiu, a anunţat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că trei dintre cei patru suspecţi audiaţi în cazul taximetristului găsit mort în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov, au fost reţinuţi, în baza unei ordonanţe, pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cel de-al patrulea suspect, un minor care a împlinit 16 ani la trei zile după comiterea faptei, a fost internat în spital în vederea expertizării psihiatrice.

"Am reuşit să îi identificăm graţie muncii în echipă şi a efotrului depus de Poliţie. Sunt implicate patru persoane tinere. Am dezinformat la început, pentru că ceea ce presupuneam noi vizavi de prezenţa unei femei în comiterea infracţiunii a căzut. Este un minor care la data comiterii faptei nu împlinise vârsta de 16 ani. Fapta s-a comis în dimineaţa de 15 şi el a împlinit vârsta de 16 ani în 18 februarie. Şi, dată fiind fizionomia lui, mărimea pantofului şi profilul văzut la camerele de filmare, destul de difuze, am presupus că este o femeie, dar nu este, este un băiat", a decarat Ioan Boţoc, în conferinţa de presă.

Boţoc a anunţat că suspecţii au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani şi sunt din zona localităţii Făgăraş, judeţul Braşov. Tinerii au venit la un club din Sibiu, în seara de 14 februarie, pentru a participa la un concert.

"Aveau o sumă destul de mică asupra lor, consumaţia şi plimbarea în Sibiu au epuizat banii şi atunci au hotărât să se întoarcă la Făgăraş fie cu trenul, dar nu aveau bani şi nu ştiau dacă găsesc conductorul pretabil ca să le permită călătoria fără bilet şi atunci au hotărât să apeleze la un taximetru şi acolo să dispară fără să plătească cursa. Dar pe drum unul dintre ei a început să dea mesaje: «să îl tâlhărim, să îl omorâm» şi de aici s-a ajuns la omor. Ei afirmă, însă urmează să verificăm afirmaţiile lor, că omorul s-ar fi comis într-o comună din judeţul Braşov", a mai declarat Ioan Boţoc.

Procurorul a precizat că tinerii i-au cerut taximetristului să oprească maşina şi unul dintre ei l-a ameninţat cu un cuţit, cerându-i banii. Bărbatul a refuzat şi a reuşit să-l dezarmeze pe tânăr, dar au intervenit ceilalţi, iar cel care i-a ţinut cuţitul la gât l-a strangulat cu o bucată din centura de siguranţă.

Victima a fost apoi băgată în portbagajul maşinii, fiind încă în viaţă.

"L-au strangulat cu bucata de centură, l-au deposedat de 170 de lei, de telefonul mobil şi de o componentă a staţiei pe care nu am găsit-o încă, de comunicare de la taxi, şi unul dintre cei patru, care avea permis de conducere, după ce au introdus în portbagaj victima încă în viaţă, au condus încă o jumătate de oră autoturismul, intenţia fiind aceea de a ajunge cât mai aproape de Făgăraş. Fiind încă întunerc, s-au împotmolit undeva în apropierea localităţii Gura Văii şi de acolo la Recea şi apoi acasă" a relatat procurorul criminalist.

Acesta a precizat că victima ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, dar suspecţii au abandonat maşina, lăsându-l pe taximetrist să moară în portbagaj şi au ajuns acasă cu maşini de ocazie.

Cei patru suspecţi au fost ridicaţi de acasă de către poliţişti şi aduşi la audieri la Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, trei dintre cei patru tineri au afirmat că sunt elevi, dar au abandonat şcoala, iar cel de-al patrulea, chiar în dimineaţa de miercuri, s-a prezentat la prima sa zi de serviciu la o firmă de construcţii din zona localităţii Făgăraş.

Ioan Boţoc a precizat că cei patru sunt cercetaţi pentru omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie, iar doi dintre ei şi pentru port ilegal de armă albă.

Pentru faptele lor, tinerii riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Suspecţii vor fi prezentaţi, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La ora la care audierile aveau loc în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, aproximativ 30 de taximetrişti, colegi cu victima, s-au strâns în faţa instituţíei şi le-au strigat ameninţări suspecţilor în momentul în care au fost conduşi către maşinile Poliţiei.

Taximetristul, dat dispărut de Poliţia Sibiu, a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov. Reprezentanţii firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbătă, că taximetristul anunţase, joi dimineaţă, prin staţie că pleacă la Făgăraş. Ei spuneau că acesta era într-o staţie de taxi din centrul Sibiului, iar în jurul orei 3.30 - 4.00 a anunţat că pleacă spre Făgăraş cu doi bărbaţi şi o femeie. Potrivit surselor citate, taximetristul lucra la firmă de peste zece ani.

Ulterior, familia nu a mai reuşit să ia legătura cu el, iar soţia acestuia a alertat Poliţia din Sibiu. Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei şi lanţul de aur pe care îl purta la gât.

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul Adriana Şandru declarând că, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiştii au ajuns la concluzia că bărbatul a fost ucis în judeţul Sibiu.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort în portbagajul maşinii sale, de către doi ciobani care au anunţat Poliţia. Maşina era împotmolită pe un câmp din zona localităţii braşovene Recea.

"Moartea a fost urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranţă a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranţă. Alte leziuni nu au fost găsite", declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Şandru spunea că Poliţia a obţinut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar şi din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Braşov, acestea fiind studiate.

Procurorii sibieni au stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din staţia de taxi din Sibiu, şi nu trei, cum s-a crezut iniţial. Tot iniţial, anchetatorii au presupus că era vorba despre trei bărbaţi şi o femeie.

"Nu pot oferi prea multe detalii. General, se pare că sunt trei bărbaţi şi o femeie. Bărbaţii - în jur de 30 de ani, iar femeia un pic mai coborâtă vârsta. Nu avem prea multe semnalemente şi nici nu le-aş putea da. La momentul oportun le vom da publicităţii", afirma Ioan Boţoc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici