Trei minori au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamţ de teamă că vor sta în izolare

  • Trei copii au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamţ de frica autoizolării, după ce au plecat fără să ceară învoire
  • Poliţiştii nemţeni cer ajutorul populaţiei pentru găsirea lor
  • Potrivit poliţiei, aceştia părăsesc în mod frecvent Centrul „Sancta Maria” din Piatra-Neamţ, fără acordul personalului
236 afișări
Imaginea articolului Trei minori au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamţ de teamă că vor sta în izolare

Cei trei copii vârste între 15 şi 17 ani şi erau instituţionalizaţi la Centrul pentru copiii cu dizabilităţi „Sancta Maria” din Piatra-Neamţ. Ei au părăsit centrul, de frica autoizolării.

Iniţial, cei trei au fost daţi dispăruţi sâmbătă seara, când, în jurul orei 20.00 au părăsit voluntar centrul şi nu s-au mai întors.

Duminică, aceştia au revenit la centru, iar personalul i-a pus să aştepte într-o cameră, la intrare, pentru a putea face transferul acestora într-o zonă izolată, astfel încât să se intersecteze cu cât mai puţine persoane.

„S-au făcut toate procedurile pentru a se găsi soluţii astfel încât aceşti copii care pleacă fără bilet de voie sau care nu respectă izolarea, dacă e cazul, deşi nu am avut până acum, să fie la rândul lor izolaţi. S-a găsit o cameră specială într-un anumit pavilion în care intră în contact cu cât mai puţini copii, iar cei cu dizabilităţi severe, care sunt mai expuşi, au fost mutaţi în pavilioane diferite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamţ, Magda Vasilache.

Auzind că vor trebui să stea 14 zile în izolare, cei trei minori au fugit, din nou. Personalul a anunţat poliţiştii pentru a continua activităţile de căutare în vederea depistării.

Potrivit unui comunicat al IPJ Neamţ, aceştia părăsesc în mod frecvent Centrul „Sancta Maria” din Piatra-Neamţ, fără acordul personalului de supraveghere.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanelor căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, transmite IPJ Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici