Video Trei persoane arestate şi două cercetate pentru trafic de cannabis în Capitală

Trei persoane, printre care un cetăţean egiptean, au fost arestate preventiv, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate, pentru trafic de cannabis în Capitală, după ce poliţiştii antidrog au investigat cazul timp de o lună.

131 afișări

Poliţiştii antidrog au fost coordonaţi în desfăşurarea anchetei de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), vizând "un important grup infracţional organizat, care distribuia cannabis în zona centrală a Capitalei", se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Române.

Astfel, a fost identificat liderul reţelei, F.F. (33 de ani), cetăţean egiptean, şi colaboratorii acestuia, P.G., N.V., H.C. şi I.E., toţi din Bucureşti.

Ofiţerii antidrog au organizat, apoi, marţi, o acţiune complexă în centrul Capitalei, în urma căreia a fost prins în flagrant delict N.V., în timp ce vindea cinci grame de cannabis contra sumei de 300 de lei. În urma percheziţiei corporale, asupra bărbatului s-au mai găsit aproximativ zece grame de cannabis şi 850 de lei.

Ulterior, în noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii au organizat o altă acţiune, tot în centrul Capitalei, în urma căreia au fost prinşi în flagrant delict F.F. şi H.C., în timp ce vindeau 50 grame de cannabis. Fiind percheziţionaţi, asupra lor s-au mai găsit aproximativ o sută de grame de cannabis pregătite pentru vânzare şi un cântar electronic de precizie.

În baza autorizaţiei de percheziţie obţinută de la Tribunalul Bucureşti, ofiţerii antidrog au descins, joi, în localul unde au fost surprinşi în flagrant ceilalţi doi suspecţi, fiind descoperite alte 200 grame de cannabis pregătite pentru vânzare, precum şi 6.000 de lei, droguri şi bani ce aparţineau lui P.G. şi I.E.

În total, poliţiştii au confiscat 365 de grame de cannabis de calitate superioară cu procent ridicat de THC (substanţă stupefiantă activă), un cântar electronic de precizie şi peste 9.000 de lei, despre care se deţin informaţii că ar proveni din traficul de droguri.

Joi noapte, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele suspecţilor F.F., P.G. şi N.V.. Ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti - Serviciul Antidrog continuă activităţile în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici