Trei persoane, între care o fetiţă de şase ani, lovite de cai în timpul Paradei Junilor de la Braşov

Trei persoane - o fetiţă de şase ani şi doi bărbaţi - au avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică, după ce au fost lovite de cai în timpul Paradei Junilor de la Braşov, la care au participat câteva mii de turişti şi braşoveni.

202 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, între care o fetiţă de şase ani, lovite de cai în timpul Paradei Junilor de la Braşov

Trei persoane, între care o fetiţă de şase ani, loviţi de cai în timpul Paradei Junilor de la Braşov (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit managerului general al Ambulanţei Braşov, Liviu Stelea, în timpul Paradei Junilor, o fetiţă de şase ani a fost lovită la o mână de un cal, în timp ce se afla în Piaţa Sfatului.

"Fetiţa a suferit o rană uşoară şi a primit îngrijiri medicale la locul accidentului. Părinţii au refuzat transportul ei la spital", a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Stelea.

De asemenea, la Pietrele lui Solomon, unde parada a continuat, doi bărbaţi au fost răniţi, fiind vorba despre doi juni.

"Doar unul dintre cei doi adulţi a fost lovit de cal şi a suferit un traumatism cranian. Celălalt nu a fost lovit direct de cal, fiind victimă colaterală. Ambii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov", a mai spus managerul Ambulanţei Braşov.

La Parada Junilor din acest an participat câteva mii de persoane, braşoveni şi turişti, care au umplut până la refuz zona centrală a Braşovului şi Piaţa Sfatului.

La paradă au asistat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, primarul Braşovului, George Scripcaru, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, prefectul Romer Ambruş Sandor Mihaly, precum şi Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu, împreună cu familiile.

Peste 200 de juni braşoveni au defilat călare pe cai pe străzile Braşovului vechi, ca în fiecare an de Duminica Tomii, fiind întâmpinaţi cu urale şi aplauze de către spectatori.

Astfel, începând cu ora 11.00, braşovenii şi turiştii s-au adunat în centrul Braşovului, pe unde urmau să defileze junii călare pe cai. Ghidaţi de o fanfară militară, junii, îmbrăcaţi în haine tradiţionale şi cu caii împodobiţi cu ciocuri şi ghirlande, au coborât în cetatea Braşovului cu mare alai şi i-au salutat pe cei prezenţi cu "Hristos a înviat!".

Duminică după-amiază, la Pietrele lui Solomon va avea loc un concurs de aruncat buzduganul şi se vor încinge hore.

Pe parcursul paradei, accesul autoturismelor a fost blocat pe traseul Piaţa Unirii - str. Constantin Brâncoveanu - str. George Bariţiu - str. Mureşenilor - Bulevardul Eroilor - str. Poarta Schei - str. Prundului - str. Pe Tocile - Pietrele lui Solomon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici