Trei reţele specializate în trafic de droguri, destructurate de DIICOT Braşov

Trei reţele specializate în trafic de droguri, formate din 11 persoane, au fost destructurate de DIICOT Braşov, în urma percheziţiilor fiind găsită cantitatea de 1,5 kilograme de cannabis, iar doi dintre traficanţi au fost prinşi în flagrant când s-au întors cu droguri din Italia.

427 afișări
Imaginea articolului Trei reţele specializate în trafic de droguri, destructurate de DIICOT Braşov

Trei reţele specializate în trafic de droguri, destructurate de DIICOT Braşov

Comisarul şef Adrian Mahika de la BCCO Braşov a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Braşov şi procurorii DIICOT Braşov au destructurat trei grupări infracţionale specializate în trafic internaţional de cannabis şi rezină de cannabis.

"Poliţiştii îi urmăreau de mai multă vreme pe membrii grupării, care erau suspectaţi că ar fi introdus în ţară droguri de risc (cannabis), pe care, ulterior, le comercializau în municipiul Braşov, la preţul de 20 lei pentru un gram. Din investigaţiile efectuate a reieşit că drogurile proveneau din Italia", a spus Mahika.

În 6 decembrie, poliţiştii şi procurorii au prins în flagrant, în cartierul braşovean Tractorul, doi dintre suspecţi, în momentul în care au revenit în ţară, din Italia, aceştia având droguri.

Ulterior, poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT au făcut cinci percheziţii la locuinţele celor doi şi a altor trei suspecţi, fiind găsită cantitatea de aproximativ un kilogram şi jumătate de cannabis.

"Cinci suspecţi, cu vârste între 21 şi 39 de ani, toţi din judeţul Braşov, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior Tribunalul Braşov emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru organizarea traficului internaţional de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc", a spus şeful DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman.

Cel de-al doilea grup infracţional era format din trei tineri, doi minori, de 17 ani, şi unul de 23 de ani. Minorii procurau drogurile de la tânărul de 23 de ani, apoi le videau la preţul de 60 lei pentru un gram sau le foloseau pentru consumul propriu.

"Simultan s-au realizat mai multe percheziţii domiciliare, fiind ridicate diferite obiecte folosite la consumul de droguri", a adăugat comisarul şef Adrian Mahika de la BCCO Braşov.

Cea de-a treia grupare era formată din trei persoane cu vârste între 20 şi 23 de ani, toate din municipiul Braşov. Din investigaţiile făcute a reieşit că suspecţii ar fi vândut droguri de risc (cannabis şi rezină de cannabis) în municipiul Braşov, contra sumei de 70 lei pentru un gram.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, iar în prezent sunt cercetaţi în libertate, pentru trafic de droguri de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici