Trei secţii ale Spitalului Judeţean din Craiova, închise temporar. DSP sugerează ca măcar una dintre ele să fie mutată

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova are termen două săptămâni pentru remedierea deficienţelor constatate de inspectorii sanitari în cele trei secţii a căror activitate a fost suspendată, iar DSP sugerează ca măcar una dintre ele să fie mutată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

414 afișări
Imaginea articolului Trei secţii ale Spitalului Judeţean din Craiova, închise temporar. DSP sugerează ca măcar una dintre ele să fie mutată

Trei secţii ale Spitalului Judeţean din Craiova, închise temporar. DSP sugerează ca măcar una dintre ele să fie mutată

“Este o măsură temporară, până la remedierea deficienţelor. Li s-a dat termen de două săptămâni să-şi rezolve problemele. Secţiile sunt supraaglomerate. În acestă situaţie, dacă apare un caz de infecţie nosocomială, cum s-a şi întâmplat, nu îl pot izola. Aceste cazuri trebuie izolate într-un salon separat. În plus, la analizele microbiologice făcute de spital a ieşit încărcătură micorbiană nepermisă şi pe testele de salubritate, adică pe suprafeţe, şi pe microaerofloră, adică în aer. După depistarea lor, am indicat măsuri de dezinfecţie şi curăţenie. Erau obligaţi ca după acestea să facă proba de control, să vadă dacă iese sau nu pozitiv la bacterii. Ori ei nu au mai făcut asta. Nu pot certifica efectuarea dezinfecţiei. Au acte că au făcut curăţenie, dar proba contează. Acum trebuie să facă dezinfecţie finală, peste tot şi apoi să facă noi teste”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Cele trei secţii a căror activitate a fost suspendată temporar sunt Neurologie, Endocrinologie şi Diabet. Inspectorii sanitari au constatat în urma unui control că în niciuna dintre ele nu se respectă numărul de paturi, dar nici procedurile privind dezinfecţia.

Managerul spitalului declara, joi, pentru MEDIAFAX, că în aceleaşi condiţii privind numărul de paturi a primit autorizaţie de funcţionare în urmă cu 3 luni de la DSP. Reprezentanţii Direcţiei spun însă că nu au fost respectate cerinţele.

„Avizul de funcţionare l-a primit, dar trebuia să respecte numărul de paturi, să nu interneze mai mulţi pacienţi, trebuia să facă mai des dezinfecţie şi curăţenie”, a mai spus doctorul Ştefan Popescu.

În urma suspendării activităţii, în cele trei secţii nu se mai pot face internări, iar pacienţii aflaţi acum în saloane ar fi trebuit externaţi. Managerul spitalului spune însă cu nu are unde să îi trimită.

„Ar trebui să se întâmple ca la restaurant. Se suspendă activitatea, se închide. Asta face inspecţia sanitară. Eu nu pot să dau oamenii afară din spital, dar nu mai fac internări. Am anunţat şi ministerul. Eu pe oameni nu îi pot da afară. Mai ales pe cei din reanimare, intubaţi, că nu are nimeni cine să îi preia în toată regiunea. Suntem singurul spital cu terapie intensivă pe neurologie. Cu diabetul la fel, la noi vin cele mai grave cazuri”, a afirmat, joi, pentru MEDIAFAX, dr. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova.

Soluţia optimă, în opinia DSP şi a conducerii spitalului, ar fi ca una dintre cele trei secţii să fie mutată în altă parte. De altfel, de un an de zile managerul spitalului a cerut mutarea secţiei de Endocrinologie într-o altă clădire unde se află secţia de Dermatologie, însă nu a primit aprobare de la minister.

Controlul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj a demarat în unitatea medicală în urma unei sesizări a conducerii spitalului cu privire la apariţia a şase cazuri de Clostridium Difficile, din care, în cele din urmă, au fost confirmate cinci cazuri, un singur pacient cu această bacterie mai fiind internat în acest moment în spital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici