Trei sirieni, marinari pe o navă din Portul Constanţa, prinşi când voiau să treacă ilegal în Ungaria

Trei sirieni, angajaţi ca marinari pe o navă ancorată în Portul Constanţa pe care au părăsit-o fără permisiune, au fost prinşi, în noaptea de joi spre vineri, de către poliţiştii de frontieră din Oradea, când încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria, pentru a ajunge în Germania.

88 afișări
Imaginea articolului Trei sirieni, marinari pe o navă din Portul Constanţa, prinşi când voiau să treacă ilegal în Ungaria

Trei sirieni, marinari pe o navă din Portul Constanţa, prinşi când voiau să treacă ilegal în Ungaria (Foto: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Oradea transmis, vineri, cei trei sirieni cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani au părăsit, fără permisiune, nava unde erau angajaţi ca marinari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig din cadrul ITPF Oradea au depistat, în noaptea de joi spre vineri, trei cetăţeni sirieni care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară. Politiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări", se arată în documentul citat.

Conform sursei citate, în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani.

"Joi dimineaţă, aceştia au părăsit, fără permisiune, bordul unei nave ancorate în Portul Constanta, pe care erau angajaţi ca marinari, şi s-au deplasat spre zona de vest a României cu intenţia de a ajunge în Germania", se mai precizează în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei sirieni acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici