Trei suspecţi în cazul uciderii tânărului din Iaşi, arestaţi în lipsă şi daţi în urmărire generală

Trei bărbaţi suspectaţi de implicare în uciderea tânărului de 20 de ani din Sineşti, judeţul Iaşi, au fost daţi în urmărire generală, după ce judecătorii au emis numele lor mandate de arestare în lipsă, alte patru persoane fiind deja arestate preventiv în acest caz.

168 afișări
Imaginea articolului Trei suspecţi în cazul uciderii tânărului din Iaşi, arestaţi în lipsă şi daţi în urmărire generală

Trei suspecţi în cazul uciderii tânărului din Iaşi, arestaţi în lipsă şi daţi în urmărire generală (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus arestarea preventivă în lipsă a trei persoane suspectate că au participat la uciderea prin tortură a tânărului de 20 de ani din Sineşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Daniel Simion Vameşu, în vârstă de 22 de ani, Vasile Costel Tofan, de 27 de ani, şi Ionuţ Vasile Lupașcu, de 19 ani, cu toţii având domiciliul în localitatea Sineşti, sunt căutaţi de poliţişti, fiind daţi în urmărire generală, pentru punerea în aplicare a mandatelor de arestare emise de instanţă.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind de asemenea implicat în acest caz.

În urmă cu câteva zile, în acest dosar au fost arestaţi alţi trei agresori, un tată şi doi dintre fiii acestuia.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Carmina Pascal, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că niciuna dintre persoanele arestate deja nu şi-a recunoscut faptele.

"În continuare nu cooperează, niciunul nu şi-a recunoscut vinovăţia. Avem trei martori, care nu au participat la agresiune şi care au spus tot ce s-a întâmplat. Ancheta în acest caz continuă", a declarat prim-procurorul Carmina Pascal.

Anchetatorii susţineau că uciderea lui Cătălin Manole, un tânăr de 20 de ani din Sineşti, a fost premeditată, victima şi agresorii având un conflict recent în Italia, după ce tânărul ar fi sustras de la membrii familiei Lupaşcu suma de 5.000 de euro.

Prim-procurorul Carmina Pascal afirma că, după ce au revenit în România, membrii familiei Lupaşcu au început să-i ceară banii înapoi lui Manole, însă acesta a refuzat.

În noaptea de 16 spre 17 iulie, în urma unei dispute verbale cu persoanele care îi cereau insistent să le restituie banii, Cătălin Manole a încercat să fugă, însă a fost prins de către membrii familiei Lupaşcu.

"Agresorii erau pregătiţi. Aveau asupra lor o bărdiţă şi mai multe cuţite. L-au legat mai întâi cu sfoară, l-au lovit, apoi i-au tăiat o mână şi un picior", afirma prim-procurorul Carmina Pascal.

Tânărul de 20 de ani a fost găsit de câţiva săteni din localitatea Sineşti, legat de un gard şi având tăiate încheieturile de la o mână şi de la un picior. Localnicii au sunat la numărul de urgenţă 112, iar acolo s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei Iaşi, tânărul fiind încă în viaţă, la momentul respectiv. El a murit însă pe drum către un spital din Iaşi.

Ancheta este făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În acest dosar, primul care a fost reţinut a fost Aurel Lupaşcu, în vârstă de 66 de ani, pe numele a doi dintre fiii săi fiind emise iniţial decizii de reţinere în lipsă. Ulterior, cei doi au fost prinşi, toţi trei fiind apoi arestaţi preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici