Urşi ucişi de tren, într-o localitate din România pe care o vizitau des

Trei urşi care au creat panică printre localnicii satului Livezi din judeţul Harghita au murit, sâmbătă dimineaţa, călcaţi de un tren. Din cauza lor, la primărie au fost depuse, săptămâna trecută, mai multe sesizări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3176 afișări
Imaginea articolului Urşi ucişi de tren, într-o localitate din România pe care o vizitau des

Trei urşi care au creat panică printre localnicii unui sat din Harghita au murit călcaţi de tren

Potrivit unui comunicat de presă trimis, sâmbătă, de Consiliul Judeţean Harghita, trei urşi au fost călcaţi sâmbătă de tren, iar autorităţile locale presupun că este vorba de urşii văzuţi în zona bisericii din localitatea Livezi.

”Trei urşi au fost călcaţi de tren în localitatea Livezi (comuna Mihăileni), iar despre aceasta a fost informat azi (sâmbătă – n.r.), primarul localităţii, Izsák-Székely Lóránt, de către membrii asociaţiei de vânătoare. Aceasta a spus că în cursul săptămânii trecute livezenii au depus mai multe sesizări la primărie în legătură cu faptul că în zona bisericii din localitate au fost văzuţi trei urşi, locuitorii temându-se pentru siguranţa lor şi a copiilor lor. Primarul presupune că este vorba despre acei trei urşi pe care i-a călcat azi trenul”, a transmis CJ Harghita.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a subliniat toate că costurile privind neutralizarea cadavrelor ar trebui suportate de stat, nu de autorităţile locale.

”Urşii sunt proprietatea statului şi adesea sunt mai preţuiţi decât oamenii, astfel şi transportarea şi neutralizarea cadavrelor animalelor revine în sarcina statului, costurile acestea nu ar trebui să fie lăsate în seama autorităţilor locale”, a spus Borboly Csaba.

Citeşte şi: Incendiu Sibiu 2

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici