Treizeci de elevi din India au fost vaccinaţi cu aceeaşi seringă

  • Un oficial din domeniul sănătăţii este anchetat pentru că a vaccinat 30 de elevi cu o singură seringă în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei.
  • Incidentul a avut loc într-o şcoală din districtul Sagar, unde copiilor li se administrau vaccinurile Covid-19.
382 afișări
Imaginea articolului Treizeci de elevi din India au fost vaccinaţi cu aceeaşi seringă

Treizeci de elevi din India au fost vaccinaţi cu aceeaşi seringă

Ministerul indian al Sănătăţii impune un protocol "un ac, o seringă, o singură dată" pentru vaccinurile Covid-19.
 
Seringile de unică folosinţă sunt utilizate pe scară largă în India pentru a evita răspândirea unor boli mortale precum HIV. Cu toate acestea, în trecut, au existat multiple incidente în care o singură seringă a fost reutilizată în spitale din cauza lipsei de echipament.
 
Jitendra Rai, care îi vaccina pe copii, a declarat presei că departamentul de sănătate i-a dat o singură seringă şi că el doar a urmat ordinele.
 
Părinţii care şi-au însoţit copiii au observat problema şi au raportat-o autorităţilor şcolare, potrivit BBC.
 
Când oficialii statului au ajuns la şcoală, Rai lipsea din şcoală, iar telefonul său era închis.
 
Departamentul de sănătate al statului a înregistrat un caz de neglijenţă împotriva sa. Între timp, acesta a început, de asemenea, o anchetă împotriva oficialului responsabil cu expedierea echipamentului pentru campania de vaccinare.
 
Un purtător de cuvânt al partidului de opoziţie, Congresul, a cerut ca ministrul Sănătăţii să demisioneze din cauza incidentului.
 
India este a doua ţară, după China, care a depăşit pragul de două miliarde de vaccinuri Covid. În iulie, guvernul a anunţat un program de 75 de zile de doze de rapel Covid gratuite pentru toţi adulţii, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a independenţei Indiei.
 
Potrivit Ministerului indian al Sănătăţii, 98% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin Covid, în timp ce 90% au fost complet vaccinaţi.
 
Miercuri, ţara a raportat 18.313 cazuri zilnice în ultimele 24 de ore şi 57 de decese legate de Covid. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici