Trend-uri noi în materie de învăţare. Ce este microschooling-ul şi ce sunt dispuşi să facă părinţii pentru educaţia celor mici

  • La microschooling copilul tău învaţă, prin practică, domeniile care îl interesează
  • Microschooling-ul te costă 1.500 de lei/lună, iar o educatoare la domiciliu, 3.500 de lei net pe lună
  • Familiile prietene îşi grupează copiii şi angajează educatoare pentru homeschooling
2477 afișări

Peste 3 milioane de elevi urmează sa înceapă şcoala în mai puţin de o lună, iar guvernanţii nu au încă o solutie clară pentru ei in contextul actual. Ce nu reuşeşte statul să facă, se străduiesc părinţii să rezolve. Microschooling-ul este tot mai căutat, iar homeschooling-ul în grup este deja un fenomen.

Ana este mamă şi directoare de centru educaţional. A vrut să pună pasiunile fetelor ei pe primul loc şi a început să caute alte metode de învăţare, pe lângă programa şcolilor de stat. Aşa a ajuns la microschooling. Acum, din ce în ce mai mulţi părinţi i se alătură. 

„Se învaţă în grup restrâns şi prin experimentare. S-a renuţat la predarea aceea frontală, eu îţi spun, tu înveţi, repeţi, fără să mai fii implicat ca şi copil”, spune Ana Vecerdea, părinte şi director de centru educaţional.

„Lucrăm în mini echipe de studiu. Lucrăm în fiecare dimineaţă circa 3 ore. În  aceste 3 ore integrăm şi o activitate practică, o ieşire la muzeu, la magazinul de artă”, povesteşte Cristina Toloi, coordonator microschooling.

Agenţiile de babysitting sunt şi ele din ce în ce mai solicitate pentru a căuta, nu bone, ci educatoare la domiciliu. Părinţii aşteaptă ca această variantă să dispună şi de cadru legislativ.

„Oferta pentru o doamnă învăţătoare, care ar trebui să aibă un program de 8 ore, nu de 4 ore, este undeva între 3.000 – 3.500 de lei pentru 3 sau 4 copii”, îţi spune Antoaneta Istrate, manager agenţie babysitting.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici