Trenul care înconjoară Europa a ajuns în România. A oprit 27 de minute în Giurgiu

Trenul Connecting Europe Express care traversează Europa în acest an, declarat de UE „anul căilor ferate”, a ajuns vineri în România. Acesta a staţionat 27 de minute în Gara Giurgiu Nord.

2791 afișări
Imaginea articolului Trenul care înconjoară Europa a ajuns în România. A oprit 27 de minute în Giurgiu

Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România. A oprit 27 de minute în Giurgiu

Potrivit Prefecturii Giurgiu, în timpul staţionării trenului la Giurgiu s-au desfăşurat o serie de momente folclorice, cântece şi dansuri specifice zonei Vlaşca şi a putut fi admirat un stand expoziţional cu portul tradiţional.

Delegaţia Connecting Europe a fost întâmpinată la intrarea în ţară cu un mesaj de bun venit şi un semne de carte, un suvenir cu motive tradiţionale româneşti.

De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România şi macheta celei mai vechi locomotive româneşti cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE. Trenul simbolic, numit Connecting Europe Express, traversează pornind de la Lisabona şi terminând, pe 7 octombrie, la Paris. Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de ţări şi oprirea în peste 100 de localităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici