Trenul încărcat la Tohan avea în compunere 27 de vagoane, opt erau cu muniţie

Trenul încărcat la fabrica de armament Tohan SA Zărneşti, având ca destinaţie Bulgaria, şi din care au dispărut patru cutii cu 64 de focoase, avea 27 de vagoane, dintre care opt cu muniţie, armamentul fiind destinat unei firme din Sofia, afirmă surse din Poliţia Transporturi Feroviare Braşov.

558 afișări
Imaginea articolului Trenul încărcat la Tohan avea în compunere 27 de vagoane, opt erau cu muniţie

Trenul încărcat la Tohan avea în compunere 27 de vagoane, opt erau cu muniţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov, citate de corespondentul MEDIAFAX, trenul urma să ajungă la Sofia, Bulgaria, la societatea SAGE Consultants Co, firmă cu care Tohan SA Zărneşti a încheiat un contract privat.

Firma este societate pe acţiuni, reprezentată de Ghencio Hristev şi are licenţă pentru activităţi militare obţinută la 30 martie 2009 şi valabilă până la 30 martie 2012.

Trenul avea 27 de vagoane de marfă, dintre care opt cu muniţie. Anterior, surse din cadrul Jandarmeriei declaraseră pentru MEDIAFAX că garnitura transporta mărfuri diverse, nu doar produse cu întrebuinţare militară.

Marfa a fost încărcată în cursul zilei de vineri, iar peste noapte trenul a staţionat în triaj, sub pază. Sâmbătă, în jurul orei 02.00, trenul a pornit spre destinaţie, oprind o oră în gara Predeal, între
orele 02.47 şi 03.48.

În urma verificărilor făcute de Poliţia TF Braşov s-a constatat că nu au fost nereguli în ceea ce priveşte siguranţa mărfii atât timp cât trenul a fost pe raza judeţului Braşov, potrivit surselor citate.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut din trenul care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei
zile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între
societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.

Parchetul Militar al Tribunalului Bucureşti este, de altfel, cel care derulează ancheta în acest caz, una dintre ipoteze fiind că autorii furtului ar fi hoţi de fier vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici