Trenurile care ajung şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri, din cauza furturilor de componente feroviare

Trenurile care ajung şi pleacă din staţia Bucureşti Nord au întârzieri mari, după ce, în noaptea de luni spre marţi, au fost furate componente feroviare, circulaţia între staţiile Periş şi Buftea fiind făcută la cale liberă, după verificarea poziţiei aparatelor, informează compania CFR SA.

720 afișări
Imaginea articolului Trenurile care ajung şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri, din cauza furturilor de componente feroviare

Trenurile care ajung şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri, din cauza furturilor de componente feroviare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza furturilor de componente feroviare produse în cursul nopţii, circulaţia feroviară între staţiile Periş şi Buftea se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, iar trenurile înregistrează întârzieri majore la sosire şi plecare în staţia Bucureşti Nord", se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

Trenurile care ajung şi pleacă din Gara de Nord au întârzieri majore din cauza unor deranjamente la sistemul de dirijare a traficului.

Potrivit sursei citate, persoane necunoscute au devastat, în noaptea de luni spre marţi, dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize, au furat peste 60 de relee şi patru redresoare.

Echipele de intervenţie feroviare lucrează la înlocuirea componentelor feroviare furate şi la remedierea defecţiunilor de la instalaţiile de dirijare a traficului.

Potrivit OUG 31/2011, achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei. Cei care săvârşesc această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici