Tribunalul Bucureşti a decis: Greva Sanitas este ilegală

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, că greva generală demarată de Federaţia Sanitas la începutul săptămânii este ilegală, decizia instanţei fiind executorie însă nu şi definitivă. Decizia a fost dată de magistraţi în urma unei plângeri a Ministerului Sănătăţii.

1879 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a decis: Greva Sanitas este ilegală

Tribunalul Bucureşti a decis: Greva Sanitas este ilegală

Ministerul Sănătăţii a contestat în instanţă greva Sanitas, reprezentanţii instituţiei argumentând, la termenul de joi, că demersul sindical nu a îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi declanşat conflictul de muncă, existând în vigoare un contract colectiv de muncă.

"Suntem în prezenţa unui contract colectiv de muncă în vigoare. Nu se poate declanşa conflict de muncă pe durata unui contract colectiv. Din adresa cu privre la revendicări, nu se îndeplinesc cerinţele. Referitor la revendicările cu privire la ordonanţa 20, acestea nu pot face obiectul unor negocieri. Revendicările nu pot intra în discuţie nici în cazul unui nou contract colectiv de muncă. Greva nu îndeplineşte condiţiile legii pentru a fi declanşată", a declarat Bogdan Stancu, consilier juridic al Ministerului Sănătăţii, în sala de judecată.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sanitas susţin că au întrerupt greva după ce ministerul a solicitat acest lucru, precizând că au respectat paşii legali.

"Legea 62 prevede câteva etape cu privire la declanşarea conflictului de muncă la nivel de sector. Noi am respectat paşii. Până în 31 octombrie, la greva, au trecut trei săptămâni de la declanşarea conflictului de muncă din 3 octombrie. Înainte de greva generală, am declanşat greva de avertisment. Nici aşa nu am fost chemaţi la concilieri. Greva a fost conform tiparelor din legea 62. Procedural, este perfect legală, a urmat toţi paşii", a declarat Mircea Ciocan, vicepreşedinte Sanitas.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au intrat în grevă pe 31 octombrie, pe 1 noiembrie anunţând că suspendă temporar greva având în vedere adoptarea amendamentelor privind legea salarizării în comisiile parlamentare, un alt motiv fiind simularea intervenţiei în caz de cutremur la spitalele trebuie să participe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici