Tribunalul Bucureşti decide ca Andrei Plăcintă să rămână cu interdicţia de a părăsi ţara

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, cererea lui Andrei Plăcintă de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara impusă acestuia la eliberarea sa din arest, în dosarul în care este judecat pentru tentativă de omor şi ultraj.

291 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti decide ca Andrei Plăcintă să rămână cu interdicţia de a părăsi ţara

Tribunalul Bucureşti decide ca Andrei Plăcintă să rămână cu interdicţia de a părăsi ţara (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti a verificat, la termenul de luni, legalitatea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fiului senatorului Sorina Plăcintă.

Andrei Plăcintă a cerut instanţei să-i ridice interdicţia de a părăsi ţara impusă la momentul eliberării sale din arest. El a susţinut că nu reprezintă un pericol public, motivând că acesta a fost şi argumentul pentru care a fost eliberat şi adăugând că în prezent este angajatul unei firme cu sediul în Italia. În acest context, el a solicitat revocarea interdicţiei impuse la eliberarea din arest, astfel încât să-şi poată derula activitatea în cadrul acestei societăţi, susţinând în faţa judecătorului că nu va crea probleme în cursul judecării acestui dosar.

Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a respins solicitarea, astfel că Andrei Plăcintă rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Răzvan Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, în jurul orei 18.30, pe strada Berzei din Capitală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta", precizează Parchetul.

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce partea vătămată S.N. încerca să îl oprească pe inculpat, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împinsă de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă - Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. El a fost eliberat în 6 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici