Tricolorul, purtat cu mândrie de români: Steagul înseamnă apartenţă, unire şi patriotism | FOTO

Fie că a fost fluturat de sute de mâini la parada militară, fie a fost agăţat de oglinda maşinilor sau chiar în piept, tricolorul şi-a făcut simţită prezenţa pe tot parcursul Zilei Naţionale a României, iar patriotismul nu a lipsit, cel puţin la modul declarativ.

1320 afișări
Imaginea articolului Tricolorul, purtat cu mândrie de români: Steagul înseamnă apartenţă, unire şi patriotism | FOTO

Tricolorul, purtat cu mândrie de români: Steagul înseamnă apartenţă, unire şi patriotism | FOTO

1 Decembrie înseamnă pentru români Ziua Naţională, dar şi cea în care se poartă cu mândrie tricolorul, tocmai pentru a-şi exprima mulţumirea pentru faptul că astăzi ne aflăm într-o României unită. La parada militară din Capitală, care a avut loc la Arcul de Triumf, steagurile au guvernat atmosfera din rândul cetăţenilor veniţi să vadă militarii în marş, precum şi tehnica lor. Cei dintâi au agitat cu drag şi energie steagurile aduse special pentru ziua aceasta mare, însă au fost şi unii care şi-au agăţat tricolorul în piept, de ghiozdan sau de oglinda maşinii.

Ce înseamnă tricolorul pentru ei? Răspunsurile lor au fost scurte şi, pe cât de simple, pe atât de profunde. De asemenea, mesajul pe care aceştia au dorit să-l transmită este acela că îşi iubesc ţara şi că vor ca cei de la putere să nu uite acest lucru.

„Port tricolorul pentru că astăzi este Ziua Naţională. Pentru mine, înseamnă drapelul României. De fapt, înseamnă tot ce ţine de România. În prezent, în ţară, nu prea văd schimbări în bine. Prin purtarea steagului transmit un mesaj: «Ocupaţi-vă de România». Ne iubim ţara!”, a spus, pentru MEDIAFAX Florin, venit la parada militară cu cei trei copii ai săi, înarmaţi, la rândul lor, cu steaguri.

De asemenea, mândria se citeşte şi în ochii Elenei, care a venit pentru prima oară în Capitală, să vadă parada. Ea a spus că tricolorul, lăsând la o parte legenda veche din bătrâni, înseamnă patriotism.

„Port steagul în cinstea zilei de 1 Decembrie. Tricolorul înseamnă, pentru mine, unire, patriotism - Ziua Naţională a României. Eu sunt foarte bucuroasă că am venit pentru prima oară la Bucureşti, din Vâlcea. Am venit doar pentru paradă. Avem şi noi în Vâlcea paradă, dar a rămas soţul. Eu m-am sacrificat”, a spus Elena.

Adrian nu poartă tricolorul doar de 1 Decembrie, ci şi la evenimentele la care merge, multe dintre ele internaţionale.

„Steagul României înseamnă, pentru mine, apartenenţă, origine. Îl port la multe evenimente, în special concerte din afara ţării. Vrem să arătăm că venim din România şi nu ne e ruşine cu asta”, a declarat Adrian.

Mirela consideră că tricolorul nu ar trebui purtat doar de Ziua Naţională, dimpotrivă: „Aşa cum cetăţeni din multe ţări deţin o sumedenie de obiecte de uz casnic - şi nu numai - cu steagul naţiunii lor imprimat, nici nouă nu ar trebui să ni se pară ceva ieşit din comun. Mi se pare că ar trebui să purtăm mereu tricolorul, sau să avem ceva în casă. Eu port în piept, am şi multe căni acasă, diferite obiecte. Mergeţi în Anglia să vedeţi că englezul nu afişează steagul ţării lui doar de ziua naţională. Aşa e şi normal. Pentru mine tricolorul înseamnă pasiune, muncă, devotament şi sacrificiu. Unii s-au sacrificat pentru acest drapel, noi putem măcar să-l purtăm”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici