Tripleţi abandonaţi de mama lor în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin vor fi daţi spre adopţie

Trei fetiţe născute în urmă cu trei săptămâni şi abandonate de către mama lor la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin pe motiv că nu are posibilităţi financiare să le crească vor fi duse într-un centru de plasament al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi pentru a fi date spre adopţie.

4659 afișări
Imaginea articolului Tripleţi abandonaţi de mama lor în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin vor fi daţi spre adopţie

Tripleţi abandonaţi de mama lor în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin vor fi daţi spre adopţie (Foto; Arhiva Mediafax Foto)

Cele trei fetiţe, care au primit numele de Cristina, Alexandra şi Izabela, au venit pe lume în 29 august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit cadrelor medicale, sarcina mamei a fost una fără probleme, naşterea a fost normală, dar mama le-a părăsit câteva zile mai târziu, motivând că nu are posibilităţi financiare să le întreţină, astfel încât cele trei fetiţe au rămas în grija asistentelor din cadrul Secţiei Nou-Născuţi a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Întrucât au avut greutate mică, fetiţele au fost ţinute în maternitate, la incubator, în prezent doar una dintre ele mai având nevoie de o astfel de îngrijire specială.

"Faptul că s-au născut tripleţi este un lucru extraordinar de rar în Maternitatea din Turnu Severin. În al doilea rând, fetiţele au fost cu greutate destul de mică, au stat în incubator circa trei săptămâni. Acum, cele mari, primele născute, au câte 3.000 de grame, iar cea mică, a treia, are 2.500 grame. Se apropie, evident, momentul externării. Aici a apărut o problemă, mama nu vrea să ia fetiţele acasă, pe motiv că mai are trei copii acasă şi că nu are cu ce să-i crească. Ideea aceasta a abandonului unor copii pe care îi faci este un lucru care se întâlneşte numai la oameni, pentru că pe planeta asta niciun animal nu îşi părăseşte copiii. În ultima vreme se constată o tendinţă crescută în a lăsa copiii în maternitate.”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu.

Întrucât spitalul nu a avut fonduri pentru a cumpăra scutece şi hăinuţe pentru cei trei bebeluşi, asistentele din cadrul Secţiei nou-născuţi au cumpărat din banii proprii.

"Mama, dacă le-a abandonat, vă daţi seama că nu am avut nici scutece. Tot noi am fost cele care am cotizat pentru a avea şi ele strictul necesar: şerveţele umede, un unguent ne-a dat asistenta noastră şefă, scutecele le-am luat noi. Ne-am închipuit că sunt copiii noştri. Trebuie să ajungă undeva că nu putem să îi ţinem în secţia noastră atâta timp. Cea mai mare problemă este să nu se despartă, dacă vor fi luate de cineva, să fie luate toate trei”, a declarat asistenta Daniela Mirea, din cadrul Secţiei nou-născuţi.

Imediat după ce au fost abandonate de către mamă, cadrele medicale au făcut demersurile pentru ca fetiţele să fie predate în custodie, către Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, astfel că zilele următoare vor fi duse într-un centru de plasament, urmând să rămână acolo până li se vor găsi părinţi adoptivi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, de la începutul anului 2015, un număr de 25 de bebeluşi au fost abandonaţi după naştere, în maternitate, numărul fiind în creştere în comparaţie cu anii trecuţi.

Aceleaşi surse au arătat că în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu s-au născut tripleţi în ultimii 20 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici