„Troc politic”. Cum au ajuns Florin Alexe şi Cristian Voiculescu şefii Inspectoratului de Poliţie Olt

Cristian Voiculescu, şeful Poliţiei Olt, a ajuns în funcţie prin împuternicire, la cinci luni după ce a picat examenul pentru a deveni adjunct. Şeful destituit, Florin Alexe, a fost anterior poliţist de crimă organizată. Oamenii spun că la Olt funcţiile sunt un „troc politic”.

4681 afișări
Imaginea articolului „Troc politic”. Cum au ajuns Florin Alexe şi Cristian Voiculescu şefii Inspectoratului de Poliţie Olt

Cum au ajuns Florin Alexe şi Cristian Voiculescu şefii Poliţiei Olt:

Florin Alexe, adjunctul şefului Poliţiei Olt, a fost poliţist la crimă organizată. Despre el se ştiu foarte puţine lucruri, mai ales că a fost numit prin împuternicire în urmă cu trei luni. După crima de la Caracal, el a fost destituit.

Împuternicirile în funcţie sunt la ordinea zilei în Inspectoratul de Poliţie al judeţului Olt. De patru ani, de când fostul şef al IPJ, Cătălin Florescu, a lăsat inspectoratul pentru a fi şef al Centrului Naţional de Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina, nu a mai fost un alt şef admis prin examen.

Neoficial, oamenii spun că şefii Poliţiei Olt sunt „oamenii PSD” şi că postul de şef al Poliţiei a fost tot timpul un „troc politic”.

De altfel, se pare că Voiculescu ar fi ajuns la şefia IPJ Olt după fricţiunea dintre Liviu Dragnea şi Paul Stănescu.

Mai exact, lui Ionuţ Sârbu, fostul şef al Poliţiei Olt, înainte de Voiculescu, i s-ar fi terminat mandatul de împuternicire, iar postul nu a fost scos la concurs.

Aşa a venit Voiculescu, care ar fi fost sprijinit de „aripa” Iordache, Vâlcov, Dragnea, spun surse din poliţie.

De altfel, Voiculescu a fost numit prin împuternicire în 31 martie 2019, la cinci luni după ce a dat examen pentru a ocupa un post de adjunct al Poliţiei Olt, acesta fiind notat cu 5,5, motiv pentru care a fost respins. Ca „recompensă”, a fost numit şef al IPJ Olt.

Voiculescu era în concediu când s-a produs crima din Caracal.

Alexandra, o fată în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, ea a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a mai cerut demiterea prefectului şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Mai mult, Dăncilă spune că STS a răspuns „în cel mai iresponsabil mod" la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acurateţe în localizare în secolul 21", a mai transmis şeful Executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va aştepta marţi, în şedina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici