Trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Galaţi

Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu ucis în Afganistan în timp ce se afla în misiune a ajuns la Galaţi, duminică seară, şi va fi depus la o biserică din localitate, urmând ca tânărul să fie înmormântat, marţi, la cimitirul "Eternitatea" din municipiu.

292 afișări
Imaginea articolului Trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Galaţi

Trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Galaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Cortegiul funerar a ajuns, în jurul orei 18.00, la Spitalul Militar din Galaţi, unde corpul militarului este pregătit pentru înmormântare.

Duminică seara, în jurul blocului în care locuieşte familia sub-locotenentului post mortem se adunaseră peste 1.500 de persoane ce aşteaptă să-i aducă militarului un ultim omagiu.

Trupul militarului va fi depus la biserica Sfântul Dumitru, situată în imediata vecinătate a blocului familiei Sandu.

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică după-amiază, şi în Piscu, comuna natală a lui Ionuţ Cosmin Sandu. Cortegiul funerar a avut aici două opriri scurte, de câteva minute, în faţa casei părinţilor săi şi cea a soţiei sale, timp în care trei preoţi au oficiat o slujbă de pomenire.

Militarul va fi înmormântat, marţi, la Cimitirul Eternitatea din municipiul Galaţi.

Ionuţ Cosmin Sandu a fost adus în ţară duminică, în jurul orei 13.30, cu o aeronavă Hercules C 130, la Baza Aeriană de la Boboc, judeţul Buzău, unde, în prezenţa ministrului Apărării Teodor Meleşcanu, a fost citit ordinul privind înaintarea militarului la gradul de sublocotenent post-mortem, dar şi dispoziţia preşedintelui Traian Băsescu de acordare a ordinului Steaua României în grad de cavaler.

La finalul ceremonialului militar religios, sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu a fost urcat într-un vehicul al Armatei, care a plecat spre Galaţi.

Sandu Ionuţ Cosmin, născut în 1979 la Piscu, judeţul Galaţi, era operator artilerie şi rachete la Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" din Galaţi.
Era căsătorit şi avea doi copii.

Autovehiculul Humvee aflat în misiune, în care se afla militarul, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, Sandu Ionuţ a decedat, iar un alt militar a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici