Trupul neînsufleţit al minerului mort după accidentul de luni din subteran a ajuns la Petrila

Trupul neînsufleţit al minerului Dănuţ Codreanu, mort în noaptea de joi spre vineri în Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce luni suferise un accident în subteran, a fost adus, vineri seară, la Petrila, la capela unde a fost depus fiind prezenţi membrii familiei şi colegi de serviciu.

279 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al minerului mort după accidentul de luni din subteran a ajuns la Petrila

Trupul neînsufleţit al minerului mort după accidentul de luni din subteran a ajuns la Petrila (Imagine Arhiva MediafaxFoto)

Maşina care a adus în Valea Jiului trupul neînsufleţit al minerului şef de brigadă, Dănuţ Codreanu, a ajuns vineri seară la Petrila, oraşul în care bărbatul lucra şi locuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dănuţ Codreanu, minerul care a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri la Spitalul de Arşi din Bucureşti, a fost depus la capela din Petrila. Membrii familiei, dar şi colegi de serviciu sau prieteni au aşteptat la capelă sosirea minerului în vârstă de 43 de ani care la începutul acestei săptămâni s-a accidentat grav în timp ce efectua lucrări în subteran. Bărbatul avea două fete, dintre care una minoră.

Dănuţ Codreanu avea o vechime totală în muncă de 23 de ani şi 11 luni, bărbatul angajându-se la mina Petrila din august 1990.

Acesta a suferit, la începutul acestei săptămâni, arsuri pe aproximativ 60 la sută din suprafaţa corpului.

"În timp ce se executa operaţia de introducere de cenuşă de termocentrală, pe un foraj a avut loc o erupţie spontană de apă supraîncălzită din zona forajului, care a surprins şi accidentat pe inginerul Şerban Cătălin, adjunct şef sector I, şi pe minerul şef de brigadă Codreanu Dănuţ", informa, luni, conducerea Companiei Naţionale a Huilei.

Codreanu şi colegul său accidentat, Cătălin Şerban, au fost transportaţi cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti, Codreanu fiind operat pentru complicaţii renale şi urologice. Minerul a murit în noaptea de joi spre vineri la spital, iar vineri i-a fost făcută autopsia la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.

Înmormântarea minerului va avea loc luni, acesta urmând să fie înhumat în cimitirul din Petrila.

Accidentul petrecut în subteran este cercetat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici