Video Românii decedaţi în cutremurul din Italia, repatriaţi: Trupul neînsufleţit al Steluţei Novac din judeţul Vaslui a ajuns acasă / Soţii Păunescu, din Fârtăţeşti, aduşi în comuna natală - VIDEO

Trupul neînsufleţit al Steluţei Novac, în vârstă de 47 de ani, din localitatea vasluiană Zorleni, care plecase în Italia să îşi facă un rost în viaţă şi a murit în urma cutremurului din centrul ţării, a ajuns, marţi, acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2204 afișări

Împietriţi de durere, bătrâni şi bolnavi, părinţii şi-au primit fata acasă într-un sicriu. Aceştia nu vor să accepte că fiica lor, care le era sprijin la bătrâneţe, s-a stins.

Localnicii s-au adunat pe uliţa satului pentru a-i aduce Steluţei un ultim omagiu.

“Foarte mare tragedie, s-a dus să muncească, părinţii sunt bătrâni, a venit să îi ajute, e foarte dureros. Era o fată extraordinară, curată, îngrijită, bună la suflet, ajuta pe toată lumea, spunea vorbe încurajatoare, era o femeie tânără la locul ei”, a declarat o localnică.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus acasă, înmormântarea urmând să aibă loc joi, 1 septembrie.

Două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au ajuns, marţi, în România. Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Trupurile neînsufleţite ale soţilor Simona, în vârstă de 43 de ani, şi Victor, în vârstă de 52 de ani, doi dintre românii decedaţi în cutremurul din Italia, au fost repatriate, marţi, în comuna natală Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, ei urmând să fie înmormântaţi, miercuri.

Viceprimarul comunei Fârtăţeşti, Ilie Epure, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că soţii Păunescu lucrau de aproape un deceniu în Italia, revenind în comuna natală ori de câte ori aveau posibilitatea.

„Erau plecaţi de zece ani, chiar în Amatrice, unde cutremurul a lovit cel mai tare. Ştiu că el lucra în construcţii, iar ea făcea alte munci mai mici. Aveau o casă, în Fârtăţeşti, şi chiar au locuit, o perioadă, aici, când doamna a lucrat la o firmă de panificaţie. După aceea, au decis să plece în Italia, însă reveneau, de fiecare dată, în concedii. Nu mai aveau pe nimeni, în ţară“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Epure.

Simona şi Victor Păunescu lasă în urmă două fiice. Una dintre ele, care locuia împreună cu ei la Amatrice, s-a întors în România, chiar cu o săptămână înainte de cutremur, alături de soţul său.

„Au două fete, iar una dintre ele a plecat în ţară, chiar cu o săptămână înainte de a fi cutremurul. Chiar astăzi a venit, alături de soţ, să ia adeverinţa de înhumare, dar n-am putut să îi întreb despre ce s-a întâmplat pentru că erau devastaţi. Soţii Păunescu vor fi îngropaţi, mâine, pentru că nu pot să-i mai ţină, din cauza temperaturilor ridicate“, a mai afirmat viceprimarul Epure.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici