Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic, aduse la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu

Trupurile militarilor morţi în accidetul aviatic produs în localitatea sibiană Stejăriş au fost aduse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, unde vor fi făcute autopsiile pentru stabilirea cauzelor decesului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

675 afișări
Imaginea articolului Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic, aduse la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic, aduse la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Trupurile celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din localitatea Stejăriş, judeţul Sibiu, au fost aduse, vineri, în jurul orei 20.30, la LML Sibiu.

Maşinile care au transportat cadavrele au intrat prin spatele clădirii, evitând astfel jurnaliştii aflaţi în faţa instituţiei.

Surse oficiale au declarat corespondentului MEDIAFAX că toţi medicii legişti din municipiul Sibiu au fost chemaţi de acasă pentru a face, în noaptea de vineri spre sâmbătă, autopsiile celor opt militari, în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Cel mai probabil, în cursul zilei de sâmbătă, familiile militarilor morţi vor ajunge la Sibiu pentru a lua trupurile neînsufleţite.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Ministerul Apărării a anunţat, vineri după-amiază, identitatea celor zece victime ale accidentului aviatic, fiind vorba despre militari cu vârste între 25 şi 47 de ani.

Într-un comunicat de presă, MApN precizează că cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, taăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani.

Cei doi răniţi au fost transportaţi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unul cu elicopterul SMURD, iar celălalt cu o ambulanţă. Medicii au stabilit ca răniţii, întrucât aveau arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, să fie transferaţi cu un avion Spartan la Spitalul de Arşi din Bucureşti, aeronava ajungând în Capitală în jurul orei 18.00.

Procurorii militari şi medicii legişti aflaţi la locul prăbuşirii elicopterului în judeţul Sibiu au lucrat la identificarea cadavrelor, căutând acte şi lucruri personale, anchetatorii afirmând că, atunci când condiţiile meteo vor permite, vor fi ridicate şi analizate componentele aeronavei.

"Se iau în calcul toate circumstaneţele care ar fi putut duce la prăbuşirea elicopterului. Vom analiza componentele aeronavei, ce a mai rămas din aceasta, deoarece epava este carbonizată", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Viorel Siserman.

La locul accidentului au rămas pompieri, poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, pentru a asigura paza epavei elicopterului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici