Trupurile salvatorilor, pregătite să fie aduse în ţară după ce noaptea trecută s-a făcut autopsia

Trupurile celor patru membri ai echipajului de pe elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova vor fi transportate, vineri, de la Chişinău la Iaşi, necropsiile în cazul lor fiind finalizate în noaptea de joi spre vineri, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

1688 afișări
Imaginea articolului Trupurile salvatorilor, pregătite să fie aduse în ţară după ce noaptea trecută s-a făcut autopsia

Trupurile salvatorilor, pregătite să fie aduse în ţară după ce noaptea trecută s-a făcut autopsia (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

UPDATE 10:20 - Raed Arafat: Trupurile membrilor echipajului vor fi transportate vineri la Iaşi

Autopsiile în cazul celor patru membrii ai echipajului au fost finalizate în noaptea de joi spre vineri, iar pe parcursul zilei de vineri trupurile vor fi transportate la Iaşi, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, prezent la locul prăbuşirii elicopterului SMURD.

"Autposia s-a făcut deja, s-a făcut în cursul nopţii, cu identificare, cu tot. Vor merge în primă fază la Iaşi. Cei care fac investigaţiile decid când vor ridica epava elicopterului", a declarat Raed Arafat.

Întrebat despre verificările făcute asupra aparatului de tip EC-135 prăbuşit, secretarul de stat a precizat că :"ultima verificare mare a fost făcută în februarie, celelalte, toate la timp. Se fac verificări periodice, după 50 de ore de zbor, după 100 de ore."

Întrebat dacă aparatul SMURD era dotat cu radar meteo, Raed Arafat a spus că elicopterul era autorizat de zbor.

"Aici, cei de la Aviaţie trebuie să vă răspundă. Era autorizat de zbor la vedere, cu un singur pilot. Dacă pilotul sesizează că nu sunt bune condiţiile pe care le vede, el este cel care decide dacă abandonează misiunea."

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a ajuns vineri dimineaţă, puţin după ora 08.30, alături de specialişti români în aviaţie, dar şi criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în Republica Moldova, la locul în care joi elicopterul SMURD s-a prăbuşit.

Truprurile celor patru salvatori care şi-au pierdut viaţa în incidentul aviatic sunt pregătite să fie transportate în România după ce noaptea trecută au fost făcute autopsiile la Chişinău, a declarat vineri, Mihail Harabagiu, şeful Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova. 

"Azi-noapte, la ora 12, trupurile au fost duse la autopsie la Chişinău.Acum sunt pregătite să fie transportate în orice moment la Iaşi sau Bucureşti, oriunde se va decide.", a declarat, vineri, Mihail Harabagiu, şeful Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a ajuns vineri dimineaţă, puţin după ora 08.30, alături de specialişti români în aviaţie, dar şi criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în Republica Moldova, la locul în care joi elicopterul SMURD s-a prăbuşit.

Vineri dimineaţă, cercetarea la faţa locului va fi reluată de echipe comune de specialişti români şi moldoveni. În Republica Moldova a fost trimis şi un laborator criminalistic dotat cu tehnică necesară pentru cercetarea unui astfel de eveniment şi cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor, informa încă de joi Ministerul Afacerilor Interne.

Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor este dotată, printre altele, cu echipamente de fixarea fotografică şi video, de măsurare, de iluminare perimetrală, sistem informatic de reconstituire 3D, materiale de fixare şi marcare a probelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici