Tu ştii cât timp petrece online copilul tău? Ce spun psihologii despre repercusiunile asupra capacităţii de învăţare şi ce e de făcut

  • Studiile arată că device-urile folosite excesiv duc la performanţe slabe academice la copii
  • Vizionarea a peste două ore de televiziune pe zi echivalează cu pierderea a 4 luni de învăţare
  • Copiii români petrec aproximativ 4 ore pe zi pe ecrane
951 afișări
Imaginea articolului Tu ştii cât timp petrece online copilul tău? Ce spun psihologii despre repercusiunile asupra capacităţii de învăţare şi ce e de făcut

Tu ştii cât timp petrece online copilul tău? FOTO Profimedia

Cu siguranţă că mijloacele electronice îţi oferă un acces mai bun la informaţie, mai ales acum cu şcoala online. Însă, dacă fiul sau fiica ta se se uită la televizor sau se joacă peste două ore pe zi, un nou studiu îţi spune şi riscurile. Cititul şi numerele îi vor face probleme. Tehnologia este o necesitate, dar poate deveni şi un pericol.

  • „Tot ceea ce este într-un joc video în desene animate sunt cadre foarte rapide, ori chestia asta face creierul copilaşului să lucreze foarte foarte repede şi aduce o stare de agitaţie. Dacă părintele acela îşi lasă copilul sau îi pune copilului un telefonaş, o tabletă, un PSP sau orice alt device care să-l facă pe copil să stea liniştit, acel părinte va plăti preţul. Se luptă un element, logic, raţional, explicaţia, cu un element de plăcere, faptul de a se simţi bine pe şi cu un device, da, asta înseamnă pentru copil o formă de dependenţă”, avertizează psihologul Diana Miron.

 Iată că sunt totuşi mai multe soluţii.

  • „Să-i faci tu ca părinte un program, care să te includă şi pe tine, să fie supravegheat de un adult, de un alt adult, dacă părinţii nu au acest timp”, punctează specialista.

 

  •  „Pe orice calculator sau device există un tool „parental control”. Prin acesta, poţi să limitezi intervalul orar în care un copil poate accesa calculatorul. Se pot face tot felul de restricţionări. Să permiţi numai anumite site-uri sau să restricţionezi un anumite gen de conţinut. Poţi să creezi un user, un profil prin care îi dai numai anumite drepturi, spre exemplu nu are drept deloc la facebook, la internet”, te sfătuieşte Ionuţ Traşcă, IT-ist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici