Tuan Tuan, ursul panda oferit de China Taiwanului în 2008, a murit

Tuan Tuan, unul dintre cei doi urşi panda uriaşi dăruiţi Taiwanului de China, a murit sâmbătă din cauza mai multor probleme de sănătate, a anunţat grădina zoologică din Taipei.

234 afișări
Imaginea articolului Tuan Tuan, ursul panda oferit de China Taiwanului în 2008, a murit

Nu a fost precizată imediat cauza decesului, dar potrivit rapoartelor anterioare, se crede că panda avea o tumoare malignă pe creier, ceea ce a determinat China să trimită o pereche de experţi în Taiwan la începutul acestei luni pentru a ajuta la tratamentul său, scrie AP.

Tuan Tuan nu a reacţionat şi după o serie de crize a fost plasat în comă indusă sâmbătă, potrivit presei taiwaneze.

Tuan Tuan şi perechea sa, Yuan Yuan, au fost dăruiţi grădinii zoologice în 2008, într-o perioadă de îmbunătăţire a relaţiilor diplomatice dintre China şi Taiwan, separate în 1949 în urma unui război civil. Ambii urşi panda s-au născut în China în 2004 şi au reuşit să aibă o pereche de pui în Taiwan.

Durata medie de viaţă a urşilor panda în sălbăticie este de 15-20 de ani, în timp ce aceştia pot trăi 30 de ani sau mai mult sub îngrijirea oamenilor.

Legăturile dintre Beijing şi Taipei au scăzut brusc în ultimii ani, China întrerupând contactele în 2016, după alegerea preşedintelui Tsai Ing-wen, cu înclinaţii spre independenţă, care a fost realeasă în 2020.

China trimite urşi panda în străinătate în semn de bunăvoinţă, dar îşi păstrează proprietatea asupra animalelor şi a tuturor puilor pe care îi produc. Simbol naţional neoficial, animalele sunt originare din sud-vestul Chinei, se reproduc rar şi se bazează aproape exclusiv pe o dietă de bambus.

Se estimează că 1.800 de urşi panda trăiesc în sălbăticie, în timp ce alţi 500 se află în grădini zoologice sau în rezervaţii, majoritatea în Sichuan, unde sunt o specie protejată, dar care rămâne ameninţată de pierderea habitatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici