Tudorel Toader anunţă suplimentarea personalului din ÎNCHISORI

Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, la Vaslui, că Hotărârea de Guvern privind suplimentarea personalului din penitenciare cu o mie de posturi va fi adoptată săptămâna aceasta. ”Lucrăm şi la un proiect de act normativ prin care vor fi plătite orele suplimentare”, a spus ministrul.

459 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader anunţă suplimentarea personalului din ÎNCHISORI

Tudorel Toader anunţă suplimentarea personalului din ÎNCHISORI

”Avem un proiect de HG prin care suplimentăm schema de personal cu o mie de posturi. Cel mai probabil, sper să primească avizele necesare şi săptămâna aceasta HG să fie adoptată. După aceea, lucrăm la un proiect de act normativ, probabil ordonanţă de urgenţă, prin care pe viitor să poată fi plătite orele suplimentare. (...) Spre exemplu, aici, la Vaslui, în 2017 au fost 30.000 de ore suplimentare din care 27.000 şi ceva au fost compensate prin zile libere”, a declarat Tudorel Toader.

Totodată ministrul a vorbit despre construirea a două penitenciare noi, în judeţele Prahova şi Buzău, şi despre înfiinţarea unei instituţii de formare profesională continuă a funcţionarilor cu statut special din penitenciare.

”Sunt multe chestiuni pe care le-am discutat în acest an, parte din ele le-am rezolvat, pe celelalte le vom rezolva”, a declarat ministerul Justiţiei, după o vizită la Penitenciarul Vaslui, care a venit după protestele declanşate de personalul de aici ”ca urmare a lipsei de interes din partea conducerii ANP în soluţionarea problemelor legate de lipsa de personal şi condiţiile de lucru precare”, potrivit Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor ceruse intervenţia urgentă a ministrului Justiţiei, în condiţiile în care jumătate din angajaţii Penitenciarului Vaslui ar fi refuzat să mai intre la serviciu, din cauza lipsei de personal şi a orelor suplimentare neplătite.

Vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că activitatea la Penitenciarul Vaslui se desfăşoară în condiţii normale şi că angajaţii de la această unitate mai au de recuperat 3.073 de ore din cele 30.956 ore suplimentare înregistrate de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici