Tudorel Toader, atac la Augustin Lazăr privind ancheta legată de mitingul din 10 august: Nu aveam nevoie de asigurări. Toate anchetele trebuie să fie obiective

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la anunţul procurorului general potrivit căruia ancheta privind mitingul din 10 august va fi una obiectivă, că nu vede rostul acestor asigurări, deoarece toate anchetele trebuie să fie obiective.

6425 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, atac la Augustin Lazăr privind ancheta legată de mitingul din 10 august: Nu aveam nevoie de asigurări. Toate anchetele trebuie să fie obiective

Tudorel Toader, atac la Augustin Lazăr privind ancheta legată de mitingul din 10 august: Nu aveam nevoie de asigurări. Toate anchetele trebuie să fie obiective

"Au procuror general care ne asigură că această anchetă va fi, cred că a zis obiectivă. Nu aveam nevoie de aceste asigurări pentru că toate anchetele trebuie să fie obiective", a declarat, luni dimineaţa, Tudorel Toader, la sediul ministerului.

La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate până duminică 291 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Parchetului General. Procurorii militari au audiat 127 de persoane.

De luni, audierile în acest dosar sunt efectuate la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Iniţial, procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei. Ulterior, cauza a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici