Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia a răspuns Înaltei Curţi "vedeţi-vă fiecare de competenţele voastre"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi seară, că după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a sesizat Comisia de la Veneţia pe modificările aduse legilor justiţiei, forul european a răspuns că instanţa supremă nu este abilitată să solicite un asemenea aviz.

3085 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia a răspuns Înaltei Curţi "vedeţi-vă fiecare de competenţele voastre"

Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia a răspuns Înaltei Curţi "vedeţi-vă fiecare de competenţele voastre"

"Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când a formulat sesizarea la Curtea Constituţională, s-a adresat Comisiei de la Veneţia să-i dea un aviz. Nu ştiu dacă aţi văzut răspunsul. E simplu, trei paragrafe, dar sec, corect şi care denotă altceva. Spune «Vedeţi-vă fiecare de competenţele voastre». Asta citind în subtext. Ce spune Comisia către Înalta Curte? Nu aveţi abilitatea legală, competenţa, nu sunteţi subiect care să întrebe Comisia de la Veneţia", a declarat Tudorel Toader, la TVR1.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că Guvernul era îndreptăţit să solicite un asemenea aviz, dacă era cazul.

"Nu ministrul cere Comisiei, ci Guvernul, dacă proiectul de lege mergea pe circuitul celălalt. Dacă Guvernul nu a avut pe masă să analizeze proiectul de lege, nu a avut un moment în care să se adreseze că el nu avea pe rol, nu avea pe masă proiectul de lege", a completat Toader

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici