Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă că pasul doi în ceea ce priveşte arhiva SIPA este acela al promovării unei hotărâri de guvern pentru desecretizarea informaţiilor, următoarea mişcare fiind cea a începerii activităţii de către o comisie, cu respectarea dispoziţiilor legale.

1124 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor

Tudore Toader, despre arhiva SIPA: Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor

După ce Ministerul Justiţiei a făcut publice numele celor care au "vizitat" arhiva SIPA, Tudorel Toader a precizat, sâmbătă seară pe pagina sa de Facebook, că pasul următor îl va reprezenta promovarea unei hotărâri de guvern pentru desecretizarea informaţiilor.

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române !
pasul 2 - promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor,
pasul 3 - comisia îşi începe activitatea, respectând dispoziţiile legale,distincţiile dintre viaţa privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat !", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Joi, ministrul Justiţiei a declarat că va desecretiza şi două Rapoarte despre arhiva SIPA, din care se vor afla mai multe informaţii despre aceasta, dar şi faptul că au existat mai multe vizite.

„Sunt şi două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, din care veţi afla mai multe informaţii şi sigur, mai multe vizite”, a spus Toader.

Tot joi, Ministerul Justiţiei a publicat lista celor care au avut acces în arhiva SIPA după desfiinţarea acesteia, fiind consemnate 22 de vizite.

"Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiţiei prin care a fost permis accesul în arhivă, componenţa comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum şi menţiunea „După verificarea şi inspectarea stării documentelor în vederea desfăşurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea uşilor celor două camere precum şi a uşii de acces la acestea”, indicându-se şi numărul sigiliului folosit", a transmis Ministerul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici