Tudorel Toader, despre cei 300 de magistraţi anchetaţi: Aşa se justifică împotrivirea faţă de secţia specială

Ministrul Tudorel Toader consideră că existenţa a 300 de dosare în care sunt achetaţi magistraţi, aspect menţionat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru şefia DNA, ar justifica împotrivirea faţă de înfiinţarea unei secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

3189 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre cei 300 de magistraţi anchetaţi: Aşa se justifică împotrivirea faţă de secţia specială

Tdorel Toader, despre cei 300 de magistraţi anchetaţi: Aşa se justifică împotrivirea faţă de secţia specială

„Nu am ce să comentez decât că am aflat şi eu că sunt 300, dar cred că a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate şi într-o cauză pot fi mai mulţi făptuitori autori suspecţi ce or fi dânşii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o să vedem la ce se referă respectivele cauze. Evident că şi mie mi se par foarte multe, evident că nu am ştiut nici unul dintre noi aşa ceva şi tot evident cred este şi faptul că aşa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secţie să se înfiinţeze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, a precizat Marius Iacob, procurorul-şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) duce la modificarea competenţei DNA cu privire la persoanele care deţin calitatea de judecător sau procuror, transmite procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Legea 207/2018 prevede şi obligaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a înainta cauzele în care sunt cercetaţi magistraţi, la momentul la care secţia devine operaţională, spune Marius Iacob, care precizează că, în prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se află în această situaţie.

"Pentru că se modifică în acest mod competenţa Direcţiei, şi dispoziţiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioară trebuie modificate urgent, întrucît Serviciul pentru combaterea infracţiunilor în justiţie trebuie desfiinţat, iar întreaga activitate a Secţiei de combatere a corupţiei trebuie regândită", potrivit sursei citate.

Vineri, ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici