Tudorel Toader, despre nemulţumirile angajaţilor din penitenciare: E în firea omului să vrea cât mai mult/ Ministrul Justiţiei vrea reducerea beneficiilor unora dintre salariaţi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în contextul protestelor angajaţilor din penitenciare, că este convins că nu toţi sindicaliştii din sistem au aceleaşi nemulţumiri şi a enumerat beneficiile de care se bucură unii funcţionari, subliniind că „e în firea omului să vrea cât mai mult”.

1033 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre nemulţumirile angajaţilor din penitenciare: E în firea omului să vrea cât mai mult/ Ministrul Justiţiei vrea reducerea beneficiilor unora dintre salariaţi

Tudorel Toader, despre nemulţumirile angajaţilor din penitenciare: E în firea omului să vrea cât mai mult/ Ministrul Justiţiei vrea reducerea beneficiilor unora dintre salariaţi

„Eu nu cred că toţi sindicaliştii din penitenciare au acelaşi nemulţumiri. Este o zonă a dânşilor. Azi când vorbim avem directori de penitenciare numiţi în baza statutului legii încă în vigoare fără durata mandatului. Adică el dă concurs şi este director până iese la pensie. Ceea ce nu e corect. În România nu avem mandate pe viaţă. Trebuie să vină vremea evaluării, să dai speranţă şi loc şi altora. Eu am propus ca să nu fie pe toată viaţa profesională, să aibă două mandate. Mandat de patru ani cu posibilitatea unui nou mandat. Ei sunt nemulţumiţi de asta”, a declarat ministrul Tudorel Toader, la România TV.

Acesta a mai dat exemplu de beneficiile de care se bucură unele categorii de angajaţi ai penitenciarelor: "Funcţionarii cu statut special din penitenciare au dreptul la o chirie care echivalează cu cel mult 50% din ventul net lunar. (...) Dacă are unul salariul de 10.000 de lei pe lună, lui îi dai pentru chirie 5.000 de lei, dublu ca la un magistrat. (...) Vă mai dau un exemplu care mi se pare nefiresc. Funcţionarii din penitenciare au dreptul la chirie, locuinţă de serviciu. Spune legea care e în vigoare că-şi păstrează dreptul de locuinţă şi după încetarea raportului de serviciu. Sunt nişte condiţii acolo, 15 ani vechime şi alte cerinţe, Atenţie, în cazul decesului titularului, soţul sau soţia îşi păstrează drepturile locative pe tot parcursul vieţii. Aţi mai văzut dvs pe vreo categorie socioprofesionale, cu excepţia celor din sistemul de apărare şi ordine publică, să-i dai un apartament de serviciu şi să-l ţină urmaşilor(...) E în firea omului să vrea cât mai mult”.

Declaraţiile vin după ce peste 40 de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă au protestat, duminică dimineaţa, în faţa instituţiei, cerând, printre altele, eliminarea discriminărilor salariale, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi plata orelor suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au strâns, duminică, la ora 10.00, în faţa unităţii de detenţie, cerând, în principal, condiţii de lucru mai bune şi plata integrală a orelor suplimentare.

"Acţiunea de pichetare a început la ora 10.00. Suntem peste 40 de persoane, angajaţi ai Penitenciarului, aflaţi în timpul liber. (...) Acţiunea se petrece în cadrul celorlalte acţiuni de protest declanţate la nivel naţional de către Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Revendicările sunt: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, stoparea împuternicirilor ilegale, cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Virgil Cîrstea, preşedintele Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici