Tudorel Toader, despre respingerea cererii de extrădăre a lui Sebastian Ghiţă: Şi eu sunt curios care sunt motivele

Tudorel Toader a spus că nu a primit documente privind refuzul de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, însă le aşteaptă pentru a vedea motivele pentru care a fost luată această decizie, subliniind că judecătorii din Serbia au avut în vedere aspecte ce vizează procedura, nu fondul cauzei.

1350 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre respingerea cererii de extrădăre a lui Sebastian Ghiţă: Şi eu sunt curios care sunt motivele

Tudorel Toader, despre respingerea cererii de extrădăre a lui Sebastian Ghiţă: Şi eu sunt curios care sunt motivele

„Până vineri, la sfârşitul programului nu venise nimic. Voi vedea astăzi. Sigur o să aflam şi imediat ce vom vedea motivele vi le comunicam. Doar o precizare - faptul că statutul pe care l-a primit are caracrer provizoriu. În al doilea rând, şi eu sunt curios să vedem motivele, să vedem cine l-a trimis în judecată, să vedem probele care au fost administrate. Probabil judecătorii sigur au luat în considerare chestiuni de procedură şi nu de fond şi sigur le examinăm. Apropo de cine l-a trimis în judecată au fost cei de la DNA Ploieşti”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Precizările vin după ce Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a stabilit că este eligibil pentru obţinerea azilului, decizia finală urmând să fie luată de Ministerul sârb de Interne.

Prin această decizie, Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a admis că, în luna iunie, prin decizia Direcţiei pentru Azil a Ministerului sârb de Interne, Sebastian Ghiţă a devenit eligibil pentru azil în Serbia, "din cauza acţiunilor de persecutare la care a fost supus în ţara de origine ca reacţie la exprimarea opiniilor politice", informează agenţia Tanjug, citată de publicaţia Kurir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici