Tudorel Toader: Eu nu am vorbit despre remaniere cu Dragnea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, vineri, la Suceava, că nu a vorbit cu preşedintele PSD despre remanierea sa din Guvern, precizând că i-ar fi incomod să deschidă un asemenea subiect, deoarece nu ar fi deloc adecvat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

238 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Eu nu am vorbit despre remaniere cu Dragnea

Tudorel Toader remaniere cu Dragnea. Nu ar fi adecvat să deschid subiectul

”Astăzi fac parte din al treilea guvern. De câte ori s-a schimbat un guvern, acuma nu se pune problema schimbării, ci doar a unei posibile remanieri (...) De fiecare dată am spus că eu îmi îndeplinesc atribuţiunile până în momentul în care apare în Monitorul Oficial un nou ministru al Justiţiei, pentru că este un principiu de rang constituţional care spune că trebuie să asigurăm continuitatea funcţionării autorităţilor. Nu pot să spui am auzit că, şi atunci închizi biroul, ministerul şi pleci. Eu nu am vorbit despre aşa ceva, vă rog să acceptaţi, mi-ar fi incomod să deschid eu subiectul şi chiar n-ar fi deloc adecvat şi adaptat. Îmi voi îndeplini atribuţiunile până când apare un eventual alt ministru”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat despre întâlnirea sa cu Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei a spus că nu o consideră anormală, chiar dacă nu e membru al vreunui partid.

”Cu preşedintele (n.r. Liviu Dragnea), ne întâlnim, nu foarte des, dar ne întâlnim în chip necesar, pentru că el este preşedinte la o alianţă care susţine un guvern politic, un guvern politic din care eu fac parte, chiar dacă nu sunt membrul niciunui partid prin urmare. Nu consideraţi nefirească întrevederea dintre un ministru şi preşedintele partidului care face parte din alianţa de guvernare”, a mai spus Toader.

Întrebat despre presiunea funcţiei care o deţine, Toader a spus că trebuie să ai tăria de caracter psihică să-ţi îndeplineşti atribuţiunile necesare corect, fără să ţii cont că cineva este nemulţumit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici